13ο  Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου: 6 Μαρτίου 2024 – Σπάμε τη σιωπή [Βίντεο]

0

Το 13ο Δημ. Σχολείο Χαλανδρίου συμμετέχει φέτος ενεργά στη Δράση του Δικτύου Σχολείων Σχολικής Διαμεσολάβησης, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας: «Σπάμε τη Σιωπή, Ενώνουμε τις φωνές κατά της βίας».
Για τη συγκεκριμένη δράση προηγήθηκε συζήτηση μέσα στις τάξεις με τους μαθητές γύρω από τη βία και τον ενδοσχολικο εκφοβισμό.
Τα παιδιά μίλησαν για το τόσο σοβαρό θέμα που αφορά όλους, ζωγράφισαν, έγραψαν συνθήματα και πλακάτ, έφτιαξαν μάσκες και έγραψαν επάνω τους τα συναισθήματα τους.
Έτσι χθες 6 Μαρτίου 2024,ημέρα Τετάρτη, στο προαύλιο του Σχολείου πραγματοποιήθηκε μια γιορτή με τη συμμετοχή όλου του σχολείου και του Νηπιαγωγείου.
Κάθε τάξη παρουσίασε μια μικρή δράση.
Στο τέλος η ΣΤ τάξη πήγε στο κοντινό πάρκο του σχολείου, «Γρηγόρης Μπιθικώτσης» στο Χαλάνδρι, όπου δημοσιοποίησε τη Δράση στους κατοίκους και στους περαστικούς. Παράλληλα μοίρασαν συνθήματα και στις 11.00 π. μ. ακριβώς έσπασαν μπαλόνια, τα οποία συμβολίζουν το σπάσιμο της σιωπής απέναντι στη Βία και στον εκφοβισμό.

Δείτε βίντεο από τη δράση της ΣΤ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου, στο πάρκο «Γρηγόρης Μπιθικώτσης».

Share.

Comments are closed.