Παράνομη η απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση  των εκπαιδευτικών [Αναλυτικά η απόφασση τυο δικαστηρίου]

0

Δεκτή έγινε η αγωγή του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) για την απεργία και αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, η αγωγή του Κυριάκου Πιερρακάκη κατά της ΑΔΕΔΥ, της οποίας το αίτημα ήταν να κηρυχθεί παράνομη η απεργία, που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ καθώς και η απόφασή τους για αποχή των εκπαιδευτικών από την αξιολόγηση έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας (απόφαση 227/2024)
Πατήστε ΕΔΩ και δείτε αναλυτικά την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι:
«ΔΕΧΕΤΑΙ την αγωγή.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ τον παράνομο και καταχρηστικό χαρακτήρα της επίδικης απεργιακής κινητοποίησης, που έχει εξαγγείλει η εναγομένη, ήτοι την αποχή από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εφαρμογή των διαδικασιών, οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 4823/2021 και της υπουργικής Απόφασης 9950/ΓΔ5 (ΦΕΚ Β’ 388/27.1.2023) και των εφαρμοστικών αυτών εγκυκλίων, σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τη συνέχιση της κατά τα ανωτέρω απεργιακής κινητοποίησης, με την απειλή εις βάρος της εναγομένης χρηματικής ποινής, ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ, για κάθε ημέρα παράβασης της προκείμενης διάταξης της απόφασης.
ΚΗΡΥΣΣΕΙ την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την αμέσως προηγούμενη διάταξή της.
ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ τα δικαστικά έξοδα μεταξύ των διαδίκων.»

Υπενθυμίζεται πως οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είχαν κηρύξει αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης, όπως αυτές προβλέπονται στο ν.4823/2021, οι οποίες, στη συνέχεια, ρυθμίστηκαν περαιτέρω στην Υ.Α. 9950/ΓΔ5/ΦΕΚ Β388/27-1-2023, η οποία και αυτή είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική
Πάντως η απεργία-αποχή πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί από την ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Συγκεκριμένα, η ΔΟΕ έχει ήδη λάβει απόφαση για απεργία εκ νέου ενώ η ΟΛΜΕ θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση το Σάββατο 9/3.

Share.

Comments are closed.