Χάρης Ρώμας – «Χαλάνδρι στο Φως»: Ακριβές χρονοδιάγραμμα στα υπό εκτέλεση έργα και επιβολή ποινικών ρητρών για καθυστερήσεις σε έργα

0

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρης Ρώμας, μετά την παρέμβασή του για το μεγάλο θέμα του  «Πεύκου Πολίτη», επανέρχεται με ανακοίνωσή του και τώρα ζητά από την Δημοτική Αρχή να υπάρξει ακριβές χρονοδιάγραμμα στα υπό εκτέλεση έργα, το οποίο θα κοινοποιηθεί στον Εμπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου, ώστε οι καταστηματάρχες να γνωρίζουν όσο γίνεται πιο λεπτομερώς τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν. Τέλος ζητά για κάθε έργο να επιβάλλεται ποινική ρήτρα στον ανάδοχο για τυχόν καθυστερήσεις, οι οποίες θα οφείλονται σε αυτόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Ρώμα
«Σε σχέση με τον σχεδιασμό της βιοκλιματικής ανάπλασης του κέντρου, για τον οποίο τόσο διαφημίζει η Δημοτική Αρχή αλλά και εμείς ως δημοτική παράταξη επικροτήσαμε όταν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗ», αιτούμαστε να μας δοθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων.
Αιτούμαστε επίσης να  κοινοποιηθούν στον εμπορικό σύλλογο Χαλανδρίου το χρονοδιάγραμμα των τμηματικών εργασιών που θα γίνονται, ούτως ώστε οι καταστηματάρχες να γνωρίζουν όσο γίνεται πιο λεπτομερώς τι πρέπει να περιμένουν σε σχέση με την λειτουργία των επιχειρήσεων τους.
Εννοείται ότι η λειτουργία των επιχειρήσεων θα πρέπει να παρακωλυθεί το λιγότερο δυνατόν γιατί υπάρχουν ολέθρια παραδείγματα από χρονοβόρα έργα λόγω καθυστερήσεων, όπως αυτά στην οδό Γυφτοπούλου που κωλυσιεργούν διαρκώς και οι καθυστερήσεις είναι συνήθως χωρίς υπαιτιότητα των αναδόχων.
Για παράδειγμα ο κύριος Κονιδάρης ο οποίος είναι ιδιοκτήτης του καταστήματος εστίασης με την επωνυμία «
MAILOS» μας κατήγγειλε πως ο τζίρος της επιχείρησης του από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες (πολλούς μήνες πριν) έπεσε στο μισό.
Όλοι θέλουμε να χαρούμε με τον εξωραϊσμό και τον εκπολιτισμό της πόλης μας αλλά όχι αυτή την περίοδο να “την πληρώνει” μία μερίδα συνδημοτών μας λόγω της μη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων!
Η λύση είναι αυστηρά χρονοδιαγράμματα χωρίς παρεκκλίσεις, Επιβολή ποινικών ρητρών για τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών όταν προκύπτει υπαιτιότητα του αναδόχου και φυσικά να έχουμε σχεδιάσει και προγραμματίσει εξ΄ αρχής αυτά που θέλουμε, γεγονός που σημαίνει ότι οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της Αναθέτουσας Αρχής θα πρέπει να έχουν αναφερθεί με λεπτομέρεια στην προκήρυξη της σύμβασης.

Χάρης Ρώμας
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ”»

Share.

Comments are closed.