Τομέας Παιδείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝ.ΑΛ.: Η «ανεξάρτητη» ΕΘΑΑΕ πρέπει να γίνει ανεξάρτητη αρχή

0

O Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με ανακοίνωσή του  καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ., για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και για τον τρόπο που η «ανεξάρτητη» ΕΘΑΑΕ υλοποιεί τις εντολές του Υπουργού Παιδείας

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τομέα Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κινήματος Αλλαγής
 «Η δημοσιοποίηση του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε. 8/11/23) σχετικά με την ανασυγκρότηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης [διοικητική μεταφορά Τμημάτων από το ΔΙ.ΠΑ.Ε. (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας), συγχώνευση Τμημάτων και ίδρυση 2 νέων είναι αποκαλυπτική σχετικά με το τρόπο που η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων και με τον τρόπο που η «ανεξάρτητη» ΕΘΑΑΕ υλοποιεί τις εντολές του Υπουργού Παιδείας.
Η ΕΘ.Α.Α.Ε. ξέχασε ότι το θέμα αυτό αφορούσε και το ΔΙ.ΠΑ.Ε. το οποίο φαίνεται ότι δεν χρειάζεται να έχει άποψη.
Με τη γνωμάτευση αυτή, η ΕΘ.Α.Α.Ε. υπονόμευσε το ρόλο της, αφού εγκρίνει την ίδρυση Τμήματος χωρίς διδακτικό προσωπικό, χωρίς έλεγχο βιωσιμότητας και εγκρίνει κατάργηση Τμημάτων λόγω μειωμένης ζήτησης μόνο στο Δ.Π.Θ.
Οι αποφάσεις της, που λαμβάνονται δυστυχώς από καθηγητές που θα έπρεπε να τιμούν την ανεξάρτητη  αυτή αρχή, υλοποιούν απλώς κυβερνητικές επιλογές ενώ είναι σαφώς αντιεπιστημονικές.
Η ΕΘ.Α.Α.Ε. πρέπει να γίνει πραγματικά ανεξάρτητη αρχή

Share.

Comments are closed.