Χάρης Δούκας: Fake news ότι διόρισα τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο [Βίντεο]

0

Με μία ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, ο Χάρης Δούκας απαντά στα fake news για το δήθεν διορισμό του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου ως επικεφαλής στη διοίκηση του Εθνικού Κήπου, τονίζοντας πως εξελέγη μέλος του διοικητικού συμβουλίου μετά από ψηφοφορία του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.
«Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν διόρισε ποτέ τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο», αναφέρει στον τίτλο της η ανακοίνωση του Δήμου για τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ο δήμος Αθηναίων υποστηρίζει πως «τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος)».
Καταλήγει δε λέγοντας πως, «ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, επομένως, είναι ένα απλό, άμισθο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου. […] Κανείς, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του. Κανείς δεν επιτρέπεται να «δολοφονεί» χαρακτήρες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων για τον Ανδρέα Παπανδρέου
«Κάποιοι, για μια ακόμη φορά, έσπευσαν να βγάλουν αυθαίρετα συμπεράσματα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δε διόρισε ποτέ Διευθύνοντα Σύμβουλο στον Εθνικό Κήπο τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου εγκρίθηκαν, με ευρεία πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο (υπερψήφισαν 39 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από 4 δημοτικές παρατάξεις, ενώ υπήρξαν 2 λευκά και μια μόνο αρνητική ψήφος).
Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, επομένως, είναι ένα απλό, άμισθο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κήπου.
Όλοι ακόμη και τα απλά, άμισθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου θα αξιολογηθούν αυστηρά για το έργο τους.
Κανείς, όμως, δεν πρέπει να κρίνεται, εκ των προτέρων, με βάση το όνομα ή την καταγωγή του. Κανείς δεν επιτρέπεται να «δολοφονεί» χαρακτήρες

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου για το διορισμό του γιού του στον Εθνικό κήπο
Για τον διορισμό στον Εθνικό Κήπο τού γιου του, Ανδρέα Παπανδρέου τζούνιορ, κλήθηκε να απαντήσει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, καλεσμένος στο εφημερίδας Καθημερινή για τη Μεταπολίτευση.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε με την Σία Κοσιώνη και αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησής του, στην είσοδο της χώρας στα Μνημόνια και όλες τις ενέργειες που έγιναν πριν ακόμη εκλεγεί πρωθυπουργός αλλά και αμέσως μετά στην κρίση που προέκυψε.
Δεδομένου του ντόρου που έχει προκληθεί από χθες για το γιό του, η Σία Κοσιώνη τον ρώτησε σχετικά και ο ίδιος απάντησε αμέσως αναφέροντας ότι τον στενοχωρεί και τον εξαγριώνει αυτό που γίνεται και έκανε λόγο για μια άδικη επίθεση. «Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει», είπε συμπληρώνοντας ότι ακολουθεί έναν δρόμο ολιστικό ο γιος του.

Ο ακριβής διάλογος
Σία Κοσιώνη
: Είναι λίγο άβολο αυτό για εμένα ξέρετε τη δημοσιογραφική μου ποιότητα, αλλά επειδή δεν θέλω να αφήσουμε κανέναν ελέφαντα να κυκλοφορεί στο δωμάτιο και επειδή είστε ένας άνθρωπος που και σας αρέσει να μιλάτε, αλλά και πίστευε τα θέματα της αξιοκρατίας κλπ. Υπάρχει μία έντονη συζήτηση από χθες, φαντάζομαι την έχετε παρακολουθήσει, κυρίως στα social media, αλλά είδα και μία διάψευση πριν από λίγο σε σχέση με συγγενικό σας πρόσωπο και το διορισμό του σε μία δημόσια θέση. Το λέω με όλη τη λεπτότητα και την ευγένεια αλλά θα ήταν υποκριτικό από την πλευρά μου να μην σας ρωτήσω στο πλαίσιο μία τέτοιας συζήτησης αλλά και από τη δική σας πλευρά να μην τοποθετηθείτε.

Γιώργος Παπανδρέου: Καλά κάνετε και το ρωτάτε γιατί όχι μόνο με στεναχωρεί, αλλά και με εξαγριώνει. Και πάλι γίνεται μία άδικη επίθεση απέναντι σε ένα μέλος της οικογένειας. Αυτή τη στιγμή είναι ο γιος μου. Προτρέχουν και υπάρχει και απάντηση. Ο Ανδρέας οικειοθελώς θέλει να βοηθήσει. Ο Ανδρέας παρά τις σπουδές του, έχει ακολουθήσει έναν δρόμο θα έλεγα αντισυμβατικό, αυτός το λέει ολιστικό. Πήγε Κίνα έμαθε βελονισμούς, έφτιαξε μελίσσια, δουλεύει με τη φύση, αγαπάει τη φύση και έχει καλές ιδέες. Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια έχει χτυπηθεί. Νομίζω η οικογένεια Παπανδρέου είμαστε από τις οικογένειες που έχουμε χτυπηθεί πάρα πολύ και πιστεύω ότι ίσως επειδή συγκρουστήκαμε πάρα πολύ και με κατεστημένα και με αντιλήψεις .
Θυμάμαι μέσα με τη λίστα Λαγκάρντ που λέγανε, είχαν βγάλει ότι η μητέρα μου είχε 400 εκατομμύρια. Τελικά ήταν ενός Μυωνή, ναι αλλά εγώ περπατούσα στους δρόμους και με έβριζε ο κόσμος ,εσύ μας κόβεις τους μισθούς και η μητέρα σου έχει 400 εκατομμύρια.  Καημένη ούτε σύνταξη δεν παίρνει, εγώ τη ζω. Ούτε περιουσίες φτιάξαμε προσπαθούμε να υπηρετούμε, άνθρωποι είμαστε, τις καλύτερες αξίες της δημοκρατικές.

Δείτε σε βίντεο τη σχετική στιγμή της συνέντευξης

Ποιος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου
Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου είναι 42 ετών είναι γιος του Γιώργου Παπανδρέου από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Ζησιμίδου και μέχρι τον διορισμό του στη διοίκηση του Εθνικού Κήπου, ζούσε και δούλευε στην Κρήτη.
Απόφοιτος του Αμερικάνικου Κολεγίου, έφυγε στη Βοστόνη για να σπουδάσει Οικονομικά, από την οποία έφυγε πριν ολοκληρώσει τις σπουδές του, για να μετακομίσει στη Σουηδία, γοητευμένος από την Κοινωνιολογία. Στη συνέχεια πήγε στο Λονδίνο και το Πανεπιστήμιο Κεντ, θέλοντας να ολοκληρώσει αυτό τον σπουδαστικό κύκλο στο Τμήμα International Relation. Και από εκεί, βρέθηκε στα Χανιά.
Εναλλακτικά -πολύ δε περισσότερο σε σχέση με ό,τι αναμενόταν να κάνει ένας Ανδρέας Παπανδρέου- συνέχισε, ασχολούμενος με τον βελονισμό και τις εναλλακτικές θεραπείες και άρχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό, αφού το 2013 παρακολούθησε σχετικά σεμινάρια στην Κίνα. Στη συνέχεια γοητεύτηκε από τη γη και τον πρωτογενή τομέα, στήνοντας μελίσσια και καλλιεργώντας πατάτες, ενώ παράλληλα επένδυσε και σε άλλες δραστηριότητες γύρω από τον τουρισμό, όπως εκδρομές με σκάφη, συνεργαζόμενος και με τοπικούς επιχειρηματίες (δημιούργησαν μια ομάδα με τη δική της ιστοσελίδα που αναλαμβάνει τη διοργάνωση κρουαζιέρων στο Αιγαίο με ιστιοπλοϊκό).
Στην πορεία, κατάφερε να συνδυάσει τις δύο μεγαλύτερες αγάπες του, τον βελονισμό και τα μελίσσια και να αναπτύξει τον μελισσοβελονισμό, δηλαδή μια μέθοδο βελονισμού με κεντριά μελισσών.
Κάποιο διάστημα εργάστηκε στην εταιρεία Apivita, ενώ διετέλεσε για λίγο καιρό διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία που διαχειρίζεται τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

Share.

Comments are closed.