«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» – Κρίστη Αγαπητού: Οι προστάσεις μας στην πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Χαλανδρίου

0

Στην πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, η παράταξή μας πρόκρινε και πρότεινε για συζήτηση ένα θέμα καθημερινότητας και ταυτόχρονα ποιότητας ζωής για όλους μας.
Συγκεκριμένα, και καθώς τα έργα του Αδριάνειου προχωρούν, θέλαμε να αναδείξουμε προβλήματα που υπάρχουν στην εμβληματική παραρεμάτια οδό Δάσους και τους παραρεμάτιους πεζόδρομους, στη συνέχεια της Παπαρηγοπούλου και Γρίβα.
Η καθημερινή αύξηση του αριθμού των σταθμευμένων αυτοκινήτων σε δρόμους και πεζόδρομους που δεν θα έπρεπε ούτε να κυκλοφορούν κανονικά ήταν μια πρώτη διαπίστωση. Συνέπεια αυτής οι συχνοί καυγάδες και ο κίνδυνος ατυχημάτων ή και δυστυχημάτων, καθώς παιδάκια με ποδήλατο βρίσκονται ξαφνικά μπροστά σε κινούμενα οχήματα.
Επιπλέον, ένα άλλο τακτικό φαινόμενο, όχι μόνο εκεί βέβαια, είναι οι βλάβες δικτύων που δημιουργούν προβλήματα και στους κατοίκους και στους περιπατητές ή αθλητές.
Πλημμελής καθαριότητα, εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει καθημερινή οδοκαθάριση.
Τα χτιστά παγκάκια που παραδόθηκαν σχετικά πρόσφατα παραμένουν ασυντήρητα, φαίνονται να ρημάζουν, ενώ και τα παρτέρια κανιβαλίζονται καθημερινά από οδηγούς, που ψάχνουν οπουδήποτε μια θέση στάθμευσης…
Με αυτά τα δεδομένα θέσαμε το θέμα στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, με σκοπό να προλάβουμε και να προστατεύσουμε, ζητώντας άμεση παρέμβαση και παρακολούθηση από τη Διοίκηση και τους αρμόδιους φορείς του Δήμου, ως εξής:
«Με αφορμή τα έργα του Αδριανείου, συζήτηση επί των εξής ζητημάτων:
α. Πώς προστατεύεται η περιπατητική διαδρομή (οδός Δάσους, Παπαρηγοπούλου, Γρίβα);
β. Γιατί δεν υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης εκεί;
γ. Τι μέτρα έχετε πάρει για την παράνομη και ανεξέλεγκτη στάθμευση;
δ. Γιατί υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης και πλημμελής καθαριότητα;»
Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς αναγνωρίστηκαν τα προβλήματα και δρομολογείται όπως ενημερωθήκαμε η ιεράρχηση και η επίλυσή τους.
Φυσικά ακούσαμε για μια ακόμη φορά τα …μοναδικά επιτεύγματα της Διοίκησης και πόσο σπουδαία είναι όλα όσα έχει κάνει.
Δεν μένουμε όμως εκεί, συνηθισμένοι είμαστε να τα ακούμε κάθε φορά. Ωστόσο θεωρούμε ότι η συνεισφορά μας στην ανάδειξη του “μικρού”, κατά κάποιους θέματος, αλλά τόσο σημαντικού για την καθημερινότητά μας και την ποιότητά της, αποδεικνύει ότι η παράταξη «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», αγαπάει κυριολεκτικά το Χαλάνδρι.

Y.Γ. Θεωρούμε ότι η τακτική δίμηνη ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας, αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για τις Δημοτικές Παρατάξεις να μεταφέρουν θεσμικά και τεκμηριωμένα τα προβλήματα των συνδημοτών τους στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ταυτόχρονα η Διοίκηση έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα για να δώσει απαντήσεις και για να ενημερώσει για ο,τιδήποτε της επισημανθεί.

Share.

Comments are closed.