Χάρης Δούκας: Μια συγνώμη δεν αρκεί – Εισηγούμαι τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών

0

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε σχετικά με το σβήσιμο των ονομάτων των νεκρών από το δυστύχημα των Τεμπών, από τον προαύλιο χώρο του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, από το συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, κατ’ εντολή του Φρούραρχου της Προεδρικής Φρουράς, ο Δήμαρχος Χάρης Δούκας με δήλωσή του ξεκαθαρίζει το τοπίο και προαναγγέλλει τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα.
Δήλωση Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα
«Μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή.

Ο Δήμος Αθηναίων θα φροντίσει με πράξεις, ώστε τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών να μην σβηστούν ποτέ από τη συλλογική μας μνήμη.
Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, θα εισηγηθώ τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.
Ο Δήμος Αθηναίων ενώνει τη φωνή του με τη φωνή των πολιτών για την απονομή δικαιοσύνης


Αμέσως μετά τη δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων ο Κώστας Ζαχαριάδης έσπευσε με ανάρτησή του να στηρίξει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία μνημείου.
Έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook: «Μπράβο στον Χάρη Δούκα! Η Ανοιχτή Πόλη θα στηρίξει την πρωτοβουλία

ΠΑΣΟΚ: Χαιρετίζει την πρωτοβουλία Δούκα για ανέγερση μνημείου των θυμάτων στα Τέμπη
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του χαιρέτησε την ενέργεια του Χάρη Δούκα, να ανεγερθεί μνημείο για τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Στην ανακοίνωσή του, τονίζει πως η τραγωδία «δεν θα διαγραφεί ποτέ» από τη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας».
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, για την ανέγερση μνημείου για τα 57 θύματα του εγκλήματος των Τεμπών.
Από τη μνήμη της ελληνικής κοινωνίας δεν θα διαγραφεί ποτέ αυτή η τραγωδία ούτε οι υπεύθυνοι.
Η σπουδή που επέδειξε το Φρουραρχείο της Βουλής, είναι απολύτως καταδικαστέα και αναντίστοιχη με το συλλογικό αίσθημα και αίτημα για δικαίωση των θυμάτων και του αγώνα των οικογενειών τους

Ποιος έδωσε την εντολή να σβηστούν τα ονόματα
Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ρωξάννη Μπέη αποκάλυψε ότι το συνεργείο καθαρισμού του δήμου λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο κατόπιν πρόσκλησης του φρουράρχου της Βουλής, γεγονός που επιβεβαίωσαν πηγές από το ίδιο το φρουραρχείο.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής», δήλωσε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας.
«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών», κατέληξε στη δήλωσή της.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσαν πηγές του Φρουραρχείου, αναφέροντας ότι ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε απευθείας το συνεργείο προκειμένου να γίνει ο καθαρισμός.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν καν (!) τι είχαν γράψει μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
«Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου», ανέφεραν οι πηγές του Φρουραρχείου.

Share.

Comments are closed.