ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα στηθούν κάλπες – Η εσωκομμματική αντιπολίτευση στον Κασσελάκη φοβήθηκε τις κάλπες

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν οδηγείται σε εκλογές καθώς πέρασε η πρόταση των Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν εκλογές.
Μόλις το Συνέδριο ψήφισε με ανάταση χεριών και πήρε την παραπάνω απόφαση, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε το λόγο και είπε: «Έπεσαν οι μάσκες, δεν πάμε σε εκλογές. Πάμε Μπροστά», ολοκληρώνοντας το πινγκ πονγκ μεταξύ Κασσελάκη  και Γεροβασίλη επάνω στην σκηνή του Συνεδρίου, ενώ νωρίτερα είχε πέσει στο τραπέζι η πρόταση να μην γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην νομιλία του τόνισε ότι το κόμμα δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου, εφόσον το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Στέφανο Κασσελάκη. Πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να ανασυγκροτηθεί το Εκτελεστικό Γραφείο.
Χαρακτηριστικά, ο κ. Φάμελλος είπε: «Σήμερα είμαστε εδώ με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, είμαι εδώ η βάση με δημοκρατικά εκλεγμένους αντιπροσώπους και έχουμε τη λαμπρή δυνατότητα να λύσουμε τα μεγάλα θέματα, με τα μέλη του κόμματος και τη δημοκρατική εκπροσώπηση τους που είναι εδώ».
Επίσης, ο ίδιος ενημέρωσε το σώμα ότι ανέλαβαν την ευθύνη μαζί με τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα να καταθέσουν μια «πολύ απλή πρόταση αλλά πολύ σημαντική πολιτική πρόταση».
Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Προτείνουμε να ψηφιστεί πριν από οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια, το εξής: Το κόμμα δεν πρέπει να μπει έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών. Με νέα πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το καταστατικό και τη διακήρυξη μας για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας. Με συντροφικότητα, συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου Συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε και να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος μας».
«Είναι μία πρόταση που πάει μπροστά το κόμμα. Πάει μπροστά την αριστερά και την κοινωνία και κρατάει όλους μας ενωμένους», σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Πάντως πρέπει να τονιστεί ότι  με δεδομένο ότι ο Στέφανος Κασσελακης ήθελε άμεσα να στηθούν οι κάλπες δεδομένου τα προγνωστικά τον ήθελαν νικητή, η εσωκομματική αντιπολίτευση που είχε συσπειρωθεί πίσω από την Όλγα Γερόβασιλη αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη να αποσύρει την υποψηφιότητα της. Χαρακτηριστική είναι η φράση της κ. Γεροβασίλη «Αν αποσύρεις το “βρείτε μου αντίπαλο” εγώ σταματάω εδώ».
Το τελικό συμπέρασμα που μένει από το 4ο Συνέδριο Του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ότι ο κ. Κασσελακης είναι ο απόλυτος νικητής και στην εσωκομματική αντιπολίτευση μένει με η ρετσινιά της υπονόμευσης.

Share.

Comments are closed.