Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Δήλωσε παρούσα η Γεροβασίλη και ο Κασελάκης ζήτησε οι εκλογές να γίνουν στις 10 Μαρτίου [Βίντεο]

0

Τέρμα τα ψέματα για το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κύβος ερρίφθη. Το κόμμα κατεβαίνει για ακόμη μια φορά σε μια σκληρή εσωκομματική κούρσα για την ηγεσία του. Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε παρούσα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Το κλίμα που θα επικρατήσει αποτυπώθηκε και κατά την διάρκεια αλλά και αμέσως μετά την ομιλία της κ. Γεροβασίλη. Αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι αμέσως μετά την ομιλία της, ο Στέφανος Κασσελάκης pήρε το λόγο και είπε πως πρέπει να πάμε το γρηγορότερο στις εκλογές προτείνοντας οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν στις 10 Μαρτίου.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής, ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κ. Γεροβασίλη, σε έναν όμορφο αγώνα. Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο κόμμα μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος», τόνισε ο κ. Κασελάκης, προσθέτοντας πως «να ξέρουν όλοι ότι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει».

Είχε προηγηθεί η Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας ότι: «Άκουσα την δημόσια πρόσκληση του Προέδρου. Στην πρόσκληση του Προέδρου απαντώ: Είμαι παρούσα ως υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας. Απέναντι στην ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε μαζί. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη» και με αυτά τα λόγια η κ. Γεροβασίλη ανακοίνωσε κι επίσημα πως μπαίνει απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη στην εσωκομματική κούρσα εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα» είπε η Όλγα Γεροβασίλη και απευθυνόμενη στον Στέφανο Κασσελάκη είπε: «Πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από όλους εμάς» εν μέσω αποδοκιμασιών και χειροκροτημάτων.

Η Όλγα Γεροβασίλη στην ομιλία της άσκησε δριμεία κριτική, με έμμεσο τρόπο, στον Στέφανο Κασσελάκη τονίζοντας πως πρέπει «να σταματήσουν τα λάθη που μας κοστίζουν ακριβά. Πόση ανοχή ακόμη θα δείξουμε στα λάθη; Και είναι άλλο τα λάθη της απειρίας και άλλο τα λάθη της αλαζονείας. Να σταματήσουμε να λέμε τη μία ημέρα το ένα και την άλλη μέρα το αντίθετο. Να σταματήσουμε να δεσμευόμαστε για πράγματα που σε λίγες ημέρες ή τα ξεχνάμε ή τα αναιρούμε. Με λίγα λόγια χρειαζόμαστε: Σοβαρότητα και Αξιοπιστία. Καλή και χρήσιμη η επικοινωνία. Ναι. Αλλά μόνο η επικοινωνία δεν φτάνει. Η επικοινωνία πρέπει να υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο. Όχι να το υποκαθιστά».

Στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε πως «ο ρόλος του Προέδρου είναι καθοριστικός σε αυτή την προσπάθεια» καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο ρόλος του Προέδρου είναι να ενώνει. Να συνθέτει, όχι να διχάζει. Να πείθει, όχι να απειλεί. Να ρίχνει γέφυρες, όχι να υψώνει τείχη. Να αγκαλιάζει, όχι να απομακρύνει».

Και σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε η Όλγα Γεροβασίλη: «Μα πάνω από όλα, ο ρόλος του Προέδρου είναι να μεγαλώνει το κόμμα. Να προσθέτει δυνάμεις, όχι να αφαιρεί. Και αυτός ο ρόλος είναι ακόμη πιο κρίσιμος στα πολυσυλλεκτικά κόμματα διακυβέρνησης» και υπενθύμισε πως «έτσι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να μεγαλώσει, από το 2008 και μετά, με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα. Και με όλες και όλους εσάς που ματώσατε και ματώνετε καθημερινά για αυτή τη μεγάλη υπόθεση.

Δείτε σε βίντεο την Ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη & τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη

Share.

Comments are closed.