Ένταση στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Υποστηρικτές του Κασσελάκη γιούχαραν τον Ραγκούση

0

Ο Γιάννης Ραγκούσης με την τοποθέτησή του στο 4ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ,  άναψε φωτιές με αποτέλεσμα πολλοί από τους παρευρισκόμενους στο χώρο του συνεδρίου να γιουχάρουν, με αποτέλεσμα υπάρξει παρέμβαση από το προεδρείο ώστε να σταματήσουν οι αποδοκιμασίες εναντίον κ. Γιάννη Ραγκούση
Η ένταση προκλήθηκαν από τη φράση που είπε:و «Όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι έκαναν καλό οι ανακοινώσεις ότι το κόμμα δανείστηκε από αλλοδαπή εταιρεία στο εξωτερικό πιστέψτε το» .

Ενδεικτικό της έντασης που προκλήθηκε ήταν ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που προήδρευε, προσπάθησε να επαναφέρει την τάξη αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση του προέδρου Παναγιώτη Ρήγα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης στην ομιλία του άσκησε κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη αφήνοντας αιχμές. «Η επιστολή του προέδρου στην Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα blame game, η μετάθεση ευθυνών φάνηκε και από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη», υποστήριξε ο κ. Ραγκούσης και πρόσθεσε «έχω προειδοποιήσει από την ΚΕ του Δεκεμβρίου ότι πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών. Κάποιοι μάλιστα επειδή τους άρεσε αυτή η μεταφορά, μας παρομοίασαν με τον Τιτανικό. Έκαναν λάθος. Διότι ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο. Εμείς το βλέπουμε μήνες τώρα» .

Μάλιστα κλείνοντας την ομιλία του χρησιμοποίησε τη φράση του Γιώργου Παπανδρέου «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε». Είπε χαρακτηριστικά «κι επειδή μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα κατά 50% του συγκεκριμένου διλήμματος, θέλω σήμερα με βάση όλα τα παραπάνω, να σας πω πολύ απλά και πολύ καθαρά συντρόφισσες και σύντροφοι: ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» .

Share.

Comments are closed.