Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι Στο Φως», Χάρης Ρώμας, με εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ζητά να μειωθεί το μίσθωμα που καταβάλλουν οι αθλητική σύλλογοι στο δήμο, ούτως ώστε να βοηθηθεί η δραστηριότητά τους. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι γύρω δήμοι Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή και Μαρούσι, παρέχουν δωρεάν τους αθλητικούς χώρους στους συλλόγους τους.
Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ρώμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου
«Σε σχέση με αυτό το θέμα και την εν γένει παραχώρηση του δήμου σε αθλητικούς συλλόγους και άλλους φορείς δράττομαι της ευκαιρίας για να διατυπώσω την άποψη της παράταξής μου.
Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι το αντίτιμο, το οποίο ζητάει ο Δήμος από τους συλλόγους του Χαλανδρίου πρέπει να μειωθεί, δεδομένου ότι κάνοντας έρευνα σε γειτονικούς μας δήμους τεκμηριώσαμε πως οι ενοικιάσεις των χώρων είναι αρκετά μικρότερες έως και μηδενικές για τους τοπικούς συλλόγους.
Επιπροσθέτως το Χαλάνδρι παρέχει λιγότερους αθλητικούς χώρους. Συγκεκριμένα ,υπάρχουν μόνο δύο κλειστά γυμναστήρια.
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού έχει τρία κλειστά γυμναστήρια και δύο χώρους σε σχολεία για να αθλούνται μικρές ηλικίες. Επιπλέον, δύο ακόμη γήπεδα στο «μπαλόνι». Και όχι μόνο είναι δωρεάν η χρήση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά οι σύλλογοι χορηγούνται κιόλας!
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει τρία κλειστά γυμναστήρια και ένα «μπαλόνι» σε σχολείο. Άλλα δύο «μπαλόνια» είναι προς μελέτη για υλοποίηση. Η χρήση των αθλητικών χώρων από τους συλλόγους του Αμαρουσίου είναι δωρεάν.
Η Αγία Παρασκευή έχει τρία κλειστά γυμναστήρια. Και σε αυτά η χρήση από συλλόγους του Δήμου είναι δωρεάν. Η αποτελεσματική υλική βοήθεια και στήριξη προς τους συλλόγους έχει σαν αποτέλεσμα να «αγγίζουν» οι σύλλογοι τον πρωταθλητισμό. Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ Αγίας Παρασκευής, για να φέρω ένα παράδειγμα, είναι στην Α2 πρώτη και με περαιτέρω ανοδική τάση. Αυτό είναι τεράστια διαφήμιση για το αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου Αγίας Παρασκευής. Το «Χαλάνδρι Στο Φως» επιμένει, ότι θα είναι μεγάλη βοήθεια για τους συλλόγους μας ο περιορισμός του μισθώματος.
Δεν είμαστε υπέρ του να κοπεί εντελώς, γιατί μάς είναι κατανοητό ότι οι σύλλογοι έχουν κάποια έσοδα από τις συνδρομές των μελών τους και οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι χρειάζονται λεφτά για να καλύπτουν τουλάχιστον κάποια πάγια έξοδα. Ζητάμε , όμως , τον δραστικό περιορισμό των μισθωμάτων και αν γίνει αυτό, ζητάμε ως αντίτιμο από τους συλλόγους να μειώσουν το ύψος των συνδρομών.
Έτσι περισσότεροι, παιδιά κυρίως, θα στρέφονται προς τον αθλητισμό, που είναι μία απόλυτα υγιής κατεύθυνση σωματικά και ψυχικά. Αυτό είναι το τελικό ζητούμενο.
Τέλος, εφόσον έχει γίνει απ’ όσο γνωρίζουμε η πρόταση από τη διοίκηση για να συγχωνευτούν οι σύλλογοι, εμείς πιστεύουμε πως αυτό δε θα ωφελήσει ουσιαστικά δεδομένου ότι ο αριθμός των αθλούμενων θα παραμείνει το ίδιο μεγάλος, άρα θα πρέπει να δημιουργηθούν περισσότερα τμήματα, τα οποία όλα θα ζητούν φυσικά ώρες και χώρους άθλησης.»