«Χαλάνδρι στο Φως»: Παρεμβάσεις για «Συμπαραστάτη του Δημότη» – Πώς πρέπει να επιλέγεται και ποιο πρόσωπο πρότεινε ο Χάρης Ρώμας

0

Με διπλή παρέμβασή της, η  Δημοτική Παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως», που αποτελεί την Ελάσσονα  Αντιπολίτευση στο Δήμο Χαλανδρίου, καθορίζει τη στάση της στο θέμα του «Συμπαραστάτη του Δημότη», με αφορμή τη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 21 Φεβρουαρίου.
Κατ’ αρχήν η Δημοτική Σύμβουλος της συγκεκριμένης παράταξης, Βούλα Ζορμπά, αναφέρεται στο θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη» καθορίζοντας το πλαίσιο και τα χαρακτηριστικά του.

Χάρης Ρώμας – Βούλα Ζορμπά

Η τοποθέτηση της Βούλας Ζορμπάς  για το θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη»
«Παρόλο που ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη» περιγράφεται πολύ συνοπτικά στην νομοθεσία, εντούτοις οι παθογένειες της δημόσιας διοίκησης, η  επικάλυψη αρμοδιοτήτων καθώς επίσης η πολυνομία και η διασπορά συναφών διατάξεων σε διαφορετικούς νόμους, μας οδηγούν στην ανάγκη να εξασφαλιστεί ο εν θέματι θεσμός.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένη, ότι η θέση αυτή θα πρέπει να καλυφθεί από συνδημότη μας ο οποίος αφενός είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας, όπως ορίζει ο νομοθέτης, αλλά η προσωπικότητα του να μας πείσει ότι διακατέχεται από υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη.
Η υποβολή ενός βιογραφικού από τους ενδιαφερόμενους στοχευμένο μόνο σε σπουδές, δεν θα μας εξασφαλίσει ότι ο Δημότης θα αποκτήσει έναν πολύτιμο βοηθό στην διεκπεραίωση των αιτημάτων του. Ο υποψήφιος «Συμπαραστάτης του Δημότη» πρέπει να έχει διείσδυση στην κοινωνία του Χαλανδρίου και την εκτίμηση της, καθώς και εμπειρία που να αποδεικνύει την ικανότητα του και την δεξιότητα του να τοποθετεί τον Δημότη στη θέση του εργαζόμενου και τον εργαζόμενο στην n θέση του Δημότη.
Τέλος, ο Συμπαραστάτης του Δημότη θα πρέπει να είναι απολύτως ανεξάρτητος πολιτικά από την διοίκηση του Δήμου αφού εξ΄ ορισμού πρέπει να μπορεί να ελέγχει την κακοδιοίκηση – αν υπάρχει – στο Δήμο. Η Δημοτική αρχή που έχει την πλειοψηφία, οφείλει να διασφαλίσει την αμεροληψία στο πρόσωπο του Συμπαραστάτη του Δημότη

Στη συνέχεια ακολουθεί η πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρη Ρώμα,  για το θεσμός του «Συμπαραστάτη του Δημότη»

Η πρόταση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρη Ρώμα

Χριστίνα Πατρικάκου – Χάρης Ρώμας

«Αν και δεν υπέβαλε τελικά την υποψηφιότητα της, επειδή είχε ακουστεί το όνομα της κατά την διάρκεια της 4ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η κα. Χριστίνα Πατρικάκου  θα ήταν για την παράταξη μας μία πολύ καλή επιλογή.
Πρόκειται για ένα πρόσωπο που έχει μεγάλη διείσδυση στον κοινωνικό ιστό, έντονη κοινωνική δράση και έχει κερδίσει την αποδοχή και τον σεβασμό μεγάλου αριθμού δημοτών του Χαλανδρίου.
Ακόμη και από το ιδιαίτερο πόστο που κατέχει η κα. Χριστίνα Πατρικάκου ως Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Χαλανδρίου επί 17 χρόνια, λειτουργεί αμερόληπτα κρατώντας με θαυμαστό τρόπο τις ισορροπίες.
Το υψηλό ηθικό της ανάστημα δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει!!!
Χάρης Ρώμας
Αρχηγός της Ελάσσονος  Αντιπολίτευσης – Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως
»

Share.

Comments are closed.