Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου Κώστας Ρεπάσος

0

Θλίψη προκάλεσε στο Μεσολόγγι η είδηση του θανάτου του πρώην Δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Ρεπάσου ο οποίος είναι ο μοναδικός από το 1981 και μετά που εξελέγη δήμαρχος για δύο θητείες. Κανείς άλλος μέχρι τώρα δεν έχει μπορέσει να επανεκλεγεί.
Ο Κώστας Ρεπάσος, «έφυγε» από τη ζωή σήμερα το πρωί από παθολογικά αίτια.
Είχε εκλεγεί και υπηρετήσει ως δήμαρχος Μεσολογγίου τις περιόδους  το 1991-1994 και 1999-2002.
Ήταν διακεκριμένοςνομικός και μάλιστα είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, καθώς και του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου.

Η ανακοίνωση της νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας
«Η νομαρχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Αιτ/νιας εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Ρεπασου.
Ήταν ένας διακεκριμένος νομικός και ο μόνος που εκλέχθηκε Δήμαρχος Μεσολογγίου δύο φορές από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Με την ευγένεια και το ήθος του, άφησε το αποτύπωμα του στην κοινωνία.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του

Σπύρος Διαμαντόπουλος: Ο Κώστας Ρεπάσος υπηρέτησε την τοπική κοινωνία με πάθος, ήθος και εντιμότητα
Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Σπύρος Διαμαντόπουλος, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην δημάρχου Κώστα Ρεπάσου σε συλλυπητήρια ανακοίνωση αναφέρει:

«Εκ μέρους και των μελών του δημοτικού συμβουλίου μας εκφράζω  τη βαθιά μου θλίψη προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος τέως Δημάρχου της πόλης μας Κώστα Ρεπάσου.
Ο Κώστας Ρεπάσος υπηρέτησε την τοπική κοινωνία με πάθος, ήθος και εντιμότητα, κι εκείνη του το ανταπέδωσε, εκλέγοντάς τον δύο φορές Δήμαρχο Ιερής Πόλης Μεσολογγίου.
Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια

Ψήφισμα του ΔΣ του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για τον θάνατο του κων/νου Ρεπάσου
«Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος και οι εργαζόμενοι του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκαταστάσεως «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», νομού Αιτωλ/νίας (Μεσολόγγι – Αγρίνιο), στην είδηση του θανάτου του εκλεκτού συμπολίτη μας και υπέροχου ανθρώπου Κωνσταντίνου Ρεπάσου, αισθανθήκαμε βαθύτατη θλίψη.
Ο εκλιπών, εκλεκτό και διακεκριμένο μέλος της τοπικής κοινωνίας, υπηρέτησε το Μεσολόγγι από τη θέση του Δημάρχου με ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης στηρίζοντας έμπρακτα και το έργο του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ».
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδιαιτέρως στη σύζυγό του Αριστέα Ρεπάσου, η οποία διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργαστηρίου μας με ανιδιοτέλεια.
Είθε η Παναγία μας η Υπερευλογημένη να τους χαρίζει  Υγεία, Δύναμη, να τους στηρίζει τις δύσκολες αυτές στιγμές, να απαλύνει τον πόνο και το πένθος της ψυχής τους.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Μεσολογγίτικης γης που θα τον σκεπάσει.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»
Η Πρόεδρος Διονυσία Σαμαντά
Η Γενική Γραμματέας Ασπασία Καρατζογιάννη»

Ψήφισμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μεσολογγίου για το θάνατο του Κώστα Ρεπάσου
«Στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου, σήμερα Πέμπτη  15 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 2 το μεσημέρι, στα γραφεία του Συλλόγου «Φίλοι του Ραδιοφώνου», συνήλθε έκτακτα και συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου, με το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Κωνσταντίνου Ρεπάσου, επί σειρά ετών Προέδρου του Συλλόγου – Μέλους του Ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού, που διετέλεσε Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου με συμμετοχή και σε άλλους φορείς, ενεργού Πολίτη με μεγάλη προσφορά στην κοινωνία του τόπου μας.

Μετά από διαλογική συζήτηση και αναφορά στις πολύτιμες υπηρεσίες και το πλούσιο έργο του Κωνσταντίνου Ρεπάσου,  το Δ.Σ, ομόφωνα αποφάσισε:
Την έκδοση του παρόντος ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, που θα αναγνωσθεί και επιδοθεί στην οικογένεια του αειμνήστου εκλιπόντος, εκφράζοντας και τα συλλυπητήρια όλων των μελών , συνεργατών και φίλων του Σταθμού μας.
Το Δ.Σ. να παραστεί «εν σώματι», κατά την εξόδιο ακολουθία και να συνοδεύσει την εκφορά του λειψάνου του.
Να τηρηθεί ενός (1) λεπτού σιγής στη μνήμη του, στην πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας και ΝΑ ΓΙΝΕΙ αναφορά της συνολικής προσφοράς του.
Το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ να ανακοινωθεί και δημοσιευθεί στο τοπικό τύπο.
                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             H ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ            ΤΑ ΜΕΛΗ
                           Γιάννης Ατσαλάκης            Παναγιώτα Αμούργη               Κων/νος Ασημακόπουλος
                                                                                                                             Βασίλης Κόκιος
                                                                                                                             Συμεών Κωνσταντινόπουλος»

Share.

Comments are closed.