Categories: Κοινωνία

Χάρης Ρώμας «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ»: Τρίτη και 13… με Ρομά!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου και επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως», Χάρης Ρώμας, επανέρχεται (δείτε προηγούμενη ανακοίνωση) στο θέμα του καταυλισμού Ρομά στο Νομισματοκοπείο, επικαλούμενος καταγγελίες περίοικων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση το9υ κ. Ρώμα
«Προφανώς και επιβεβαιώθηκε η γρουσουζιά της συγκεκριμένης ημέρας όχι μόνο για τους δεισιδαίμονες αλλά για όλους τους Χαλανδραίους που έχουν την ατυχία να διαμένουν κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, πίσω από το νομισματοκοπείο.
Τρίτη και 13 βράδυ, σύμφωνα με δεκάδες μαρτυρίες – διαμαρτυρίες, οι Ρομά του καταυλισμού ήρθαν στο τσακίρ κέφι και, όπως κάνουν κάθε τρεις και λίγο, έβαλαν τις μουσικές τους στη διαπασών αφού φρόντισαν προηγουμένως να τοποθετήσουν σε περίοπτες θέσεις ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΗΧΕΙΑ.

Οι περίοικοι είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι αφού επί πολλά χρόνια υφίστανται μια άτυπη ομηρία από παραβατικούς που κανείς δεν τολμά να τους τρίξει τα δόντια.
Αναφέρομαι σε παραβάσεις πολλών ειδών.
Η Αστυνομία φοβάται να τραβήξει το σχοινί για να μην γίνουν ξαφνικά μπουρλότο κάνα-δύο περιπολικά (έτσι ακριβώς μου το είπε υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος του Αστυνομικού τμήματος Χαλανδρίου)!
Όσο για την διοίκηση του δήμου οχυρώνεται πίσω από το «δεν είναι δική μου δουλειά» για να μην στεναχωρήσει, φυσικά, τους πιο ένθερμους ψηφοφόρους της που ζητωκραύγαζαν στην τελευταία προεκλογική ομιλία του δημάρχου.
Οι κάτοικοι που απευθύνθηκαν σε μένα για να διαμαρτυρηθούν δεν θέλουν να δημοσιοποιήσω τα ονόματα τους γιατί είναι τρομοκρατημένοι.
Κάποια κυρία που τόλμησε να κάνει επώνυμη καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα βρήκε δύο ημέρες μετά τα λάστιχα του αυτοκινήτου της κουρελιασμένα.
Υπόκεινται τελικά οι Ρομά στην ίδια νομοθεσία με τους άλλους πολίτες;
Αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί πλέον με την κεντρική πολιτεία. Να είστε σίγουροι, ότι το «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ» θα το φτάσει μέχρι εκεί.
Για την ώρα κάνουμε στους διοικούντες του δήμου την εξής απλή ερώτηση:
Αυτές οι διαμεσολαβήτριες, που έχουν διορίσει (και από ότι ακούμε διατηρούν κάτι παραπάνω από καλή σχέση μαζί τους), δεν μπορούν να διαμεσολαβούν όταν οι Ρομά δεν σέβονται στοιχειωδώς ότι οι γείτονες τους πρέπει να κοιμηθούν για να ξυπνήσουν τα χαράματα της επόμενης μέρας και να πάνε στη δουλειά τους

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

2 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

3 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

15 ώρες ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

1 ημέρα ago

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

1 ημέρα ago

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπάρχουν θύματα – Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο οι Χούθι. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου…

2 ημέρες ago