Παγκόσμιο Αθλητικό Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο 24χρονος μαραθωνοδρόμος, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ, Κέλβιν Κίπτουμ

0

Σοκαρισμένη είναι η παγκόσμια  αθλητική κοινότητα, από τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ (Kelvin Kiptum Cheruiyot), του κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, μαζί με τον προπονητή του χθες, Κυριακή.
Ο 24χρονος, ο οποίος κέρδισε τον μαραθώνιο του Λονδίνου τον Απρίλιο, προτού καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Σικάγο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αστυνομία έχασε τον έλεγχο του οχήματός του ενώ οδηγούσε στο Καπταγκάτ, στη νοτιοδυτική Κένυα, στις 11 το βράδυ τοπική ώρα. Ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, έχασε επίσης τη ζωή του στο δυστύχημα, ενώ ένα τρίτο άτομο φέρεται να έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Ο πρωθυπουργός της Κένυας, Ράιλα Οντίνγκα (Raila Odinga) ήταν μεταξύ εκείνων που απέδωσαν τα συλλυπητήριά τους, γράφοντας στο twitter: «Καταστροφικά νέα καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός αξιόλογου ατόμου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου παγκόσμιου ρεκόρ και εμβληματικού αθλητή του στίβου της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του, έφυγαν με τραγικό τρόπο απόψε σε ατύχημα. Το έθνος μας θρηνεί τη βαθιά απώλεια ενός πραγματικού ήρωα».


Ο υπουργός αθλητισμού της Κένυας, Αμπαμπού Ναμουάμπα (Ababu Namwamba) ο οποίος πρόσθεσε στο Χ: «Καταστροφικά αρρωστημένο. Η Κένυα έχασε ένα ξεχωριστό διαμάντι. Έχασα τα λόγια μου».


Τέλος ο πρόεδρος Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Στίβου (IAAF), Σεμπάστιαν Κοέ (Sebastian Newbold Coe),δήλωσε «σοκαρισμένος και βαθιά θλιμμένος» που έμαθε για την καταστροφική απώλεια των Κίπτουμ και του προπονητή του Χακιζιμάνα. «Ένας απίστευτος αθλητής που αφήνει μια απίστευτη κληρονομιά, θα μας λείψει πολύ», πρόσθεσε.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το παγκόσμιο ρεκόρ του Kiptum (2 ώρες 0 λεπτά 35 δευτερόλεπτα), το οποίο μείωσε κατά 34 δευτερόλεπτα το παλιό ρεκόρ του Έλιουντ Κιπτσόγκε, επικυρώθηκε από τον Παγκόσμιο Ομοσπονδία Στίβου.

Share.

Comments are closed.