«Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Σταθόπουλος: Να φυτευτούν μεγάλα δένδρα στα σημεία της παράνομης κοπής

0

Η δημοτική παράταξη «Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής», με επικεφαλής τον Γιάννη Σταθόπουλο, με ανακοινωσή της, ζητά από το Δήμο «να προβεί σε απόδοση ευθυνών και καταλογισμό των σχετικών προστίμων» για την «παράνομη κοπή δένδρων, που υπήρχαν σε κοινόχρηστο χώρο στον περίβολο του Ναού Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο» και στη θέση τους να φύτευτουν μεγάλα δένδρα στα ίδια ή παραπλήσια σημεία των κομμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σταθόπουλου
«Η παράνομη κοπή δένδρων, που υπήρχαν σε κοινόχρηστο χώρο στον περίβολο του Ναού Αγίου Δημητρίου στο Κοντόπευκο, χωρίς απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του Δήμου είναι απολύτως καταδικαστέο γεγονός.
Τα δένδρα φυτεύτηκαν πριν από πολλά χρόνια από μέλη του Συλλόγου κατοίκων Κοντοπεύκου – Παραδείσου με συμμετοχή πολλών εθελοντών.
Η ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Παρασκευής που αναφέρεται στο γεγονός, με την διευκρίνιση «πως ουδείς είναι υπεράνω του νόμου», οφείλει να συνοδευτεί με φύτευση μεγάλων δένδρων στα ίδια ή παραπλήσια σημεία των κομμένων, από την άξια αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου.
Ο Δήμος οφείλει, επίσης, να προβεί σε απόδοση ευθυνών και καταλογισμό των σχετικών προστίμων.
Η υπεράσπιση του Περιβάλλοντος είναι υποχρέωση όλων μας με πρωτεργάτες τους αρμόδιους φορείς.
ΥΓ: Απαιτείται, ταυτόχρονα, η άμεση διερεύνηση της καταγγελίας του Συλλόγου κατοίκων Αγίου Ιωάννη για κοπή δένδρων στον Υμηττό.
»

Share.

Comments are closed.