Μανώλης Χριστοδουλάκης: Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή για τα λατομεία Διονύσου

0

Την ανησυχία του για τα συνεχιζόμενα περιστατικά προσπάθειας επαναλειτουργίας των λατομείων στο Διόνυσο από συγκεκριμένη εταιρεία, έφερε στη Βουλή, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε τη σημασία του Πεντελικού Όρους, ενός από τους τελευταίους πυρήνες πρασίνου στην Αττική και την αναστάτωση που δημιουργείται στους δημότες του Δ. Διονύσου, αλλά και γενικότερα, με τις αδειοδοτήσεις που δίνονται εδώ και 2,5 χρόνια σε συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να διεξάγει έρευνες στην περιοχή. Επεσήμανε, δε πως ενώ διαφαίνεται η πολιτική βούληση και του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να μην λειτουργήσουν νέες λατομικές ζώνες, εκλείπει τόσο η αλλαγή του Π/Δ που θα διασφαλίσει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, όσο και η μεταβατική ρύθμιση που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Λείπουν, δηλαδή, οι πράξεις.

Ο κ. Χριστοδουλάκης ρώτησε τον Υπουργό πότε προτίθεται να φέρει την εν λόγω ρύθμιση ώστε να αποτυπωθεί και μέσω του νόμου η βούληση του Υπουργείου και να κλείσει το ζήτημα οριστικά. Αναφέρθηκε στην τροπολογία που είχε εισηγηθεί στο παρελθόν ο Δ. Διονύσου, αναφορικά με τη συμπλήρωση της λατομικής νομοθεσίας, και κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση του Υπουργού ότι στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα τεθούν τα ζητήματα που θα κλείσουν οριστικά το ζήτημα επαναλειτουργίας των λατομείων στο Διόνυσο.

Δείτε την επίκαιρη ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων πατώντας ΕΔΩ.

Share.

Comments are closed.