Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο – Ακυρώνει τις δημόσιες υποχρεώσεις του – Στο Λονδίνο σπεύδει ο πρίγκιπας Χάρι

0

Τα ανάκτορα του Μπάκιγκχαμ στη Βρετανία προχώρησαν σε μια σοκαριστική ανακοίνωση, ότι ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είναι 75 ετών, έχει διαγνωστεί με μια μορφή καρκίνου, η οποία ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης θεραπείας του για διόγκωση προστάτη, με την ανακοίνωση να διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.
Σύμφωνα με το BBC, o τύπος του καρκίνου δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού, ο βασιλιάς ξεκίνησε «τακτικές θεραπείες» τη Δευτέρα.

Ολόκληρη η δήλωση του Μπάκιγχαμ
«Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής διαδικασίας του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Οι μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.
Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλει τα δημόσια καθήκοντα. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες γραφειοκρατικές εργασίες ως συνήθως.
Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή της, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη νοσοκομειακή επέμβαση. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.
Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο
».

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το παλάιτι του Κένσινγκτον, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επιστρέφει στα καθήκοντά του, μετά την επέμβαση της Κέιτ Μίντλετον.

Πρίγκιπας Χάρι: Επικοινώνησε με τον πατέρα του και θα τον επισκεφθεί στο Λονδίνο
Την ίδια ώρα , ο «ξενιτεμένος» γιος του βασιλιά Καρόλου, πρίγκιπας Χάρι, ήδη μίλησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες, όπως δήλωσε πηγή από το περιβάλλον του βασιλιά.

«Ο δούκας μίλησε με τον πατέρα του για τη διάγνωσή του. Θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει την Αυτού Μεγαλειότητα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή.
Σύμφωνα με διεθνή μέσα ο Βασιλιάς Κάρολος ενημέρωσε ο ίδιος τα παιδιά του, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι, αλλά και τα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Άννα, τον πρίγκιπα Άντριου και τον πρίγκιπα Εδουάρδο.

Ρίσι Σούνακ: Εύχομαι πλήρη και γρήγορη ανάρρωση
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε δήλωσή μετά την είδηση ότι ο βασιλιάς λαμβάνει θεραπεία για «μια μορφή καρκίνου» είπε: «Εύχομαι στην Αυτού Μεγαλειότητα πλήρη και γρήγορη ανάρρωση. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επιστρέψει σε πλήρη ισχύ σε ελάχιστο χρόνο και ξέρω ότι ολόκληρη η χώρα θα του εύχεται καλή ανάρρωση».


Τζο Μπάιντεν: Ανησυχώ για τον βασιλιά Κάρολο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «ανησυχεί» μετά τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου με καρκίνο.
Ο Τζο Μπάιντεν ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους εάν είχε κάποια επικοινωνία με τον βασιλιά, είπε ότι «ανησυχώ για την υγεία του» και πως «ελπίζω να έχω μια επικοινωνία μαζί του σύντομα».
Σε ανάρτησή του στο X γράφει: «Η πλοήγηση στη διάγνωση, τη θεραπεία και την επιβίωση του καρκίνου απαιτεί ελπίδα και απόλυτο θάρρος. Η Τζιλ και εγώ ενώνουμε τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου προσευχόμενοι ώστε η Αυτού Μεγαλειότητα να βιώσει μια γρήγορη και πλήρη ανάρρωση.»


Οι Καναδοί «σκέφτονται τον Βασιλιά», λέει ο πρωθυπουργός
Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό σε ανάρτησή της στο X αναφέρει: «Εγώ, όπως οι Καναδοί σε όλη τη χώρα και οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σκέφτομαι την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Κάρολο Γ’ καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για καρκίνο.
Του στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας – και ελπίζουμε σε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση
».


Ο Καναδάς είναι μέλος της Κοινοπολιτείας και ο Βασιλιάς παραμένει αρχηγός του κράτους.

Ο Κάρολος είναι «υπέροχος άνθρωπος», λέει ο Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τον βασιλιά ως «υπέροχο άνθρωπο».
Με ανάρτησή του στο Χ, ο Τραμπ αναφέρει: «Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, τον οποίο γνώρισα καλά κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου και όλοι προσευχόμαστε να έχει γρήγορη και πλήρη ανάρρωση!».

Share.

Comments are closed.