Βόμβα σε τράπεζα στη Σταδίου, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας – Η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη.

0

Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα έξω από τράπεζα, απέναντι από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.
Άγνωστος πήρε τηλέφωνο στις 00:50 στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι θα σκάσει βόμβα σε 40 λεπτά. Ο χώρος αποκλείστηκε, με στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών να μεταβαίνουν άμεσα στο σημείο όπου και έγινε τελικά έκρηξη στις 01:29.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εφημερίδα δέχτηκε δύο τηλεφωνήματα. Αρχικά οι δράστες είπαν ότι η βόμβα τοποθετήθηκε έξω από το υπουργείο Εργασίας και μετά από λίγο ανέφεραν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται απέναντι ακριβώς, έξω από τράπεζα.
Κατά τις ίδιες πηγές, η βόμβα ήταν σε τσάντα κρεμασμένη στα κάγκελα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δημοσίευμά της, η ΕΦΣΥΝ ανέφερε ότι την ευθύνη για το χτύπημα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του αγνώστου που τηλεφώνησε, αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».
Υπενθυμίζεται ότι με παρόμοιο τρόπο είχε τοποθετήσει βόμβα στις 12 Δεκεμβρίου 2016 έξω από το υπουργείο Εργασίας η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών». Ο μηχανισμός τότε, που ήταν μέσα σε σακίδιο πλάτης κλειδωμένο στα κάγκελα με κλειδαριά μοτοσυκλέτας, είχε διασπαστεί και εξουδετερωθεί από τους πυροτεχνουργούς.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.
Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.
Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

 

Share.

Comments are closed.