Θεσσαλονίκη: «Εισβολή» των αγροτών στην Agrotica – Εκατοντάδες τρακτέρ στην πόλη [βίντεο-Φωτο]

0

Εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ διέσχισαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης από τη δυτική είσοδο της πόλης, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της έκθεσης Agrotica.


Το αυξημένο κόστος παραγωγής, ηλεκτρικής ενέργειας και αγροτικού πετρελαίου οδήγησαν για ακόμη μία φορά τους αγρότες στους δρόμους, ζητώντας από την κυβέρνηση λύση στα προβλήματά τους. Το Σάββατο οι αγρότες αναμένεται να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 30ή Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων Agrotica.


Όλοι τους βρίσκονται στο νότιο τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης από τις 12.00 και θα παραμείνουν εκεί σε όλη τη διάρκεια της Agrotica, δηλαδή ως και τις 4 Φεβρουαρίου.
Σήμερα το πρωί της Πέμπτης αγρότες από διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας βρέθηκαν καθ’ οδόν για το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταφέρουν στον πολιτικό κόσμο τα αιτήματά τους για την ενίσχυση του αγροτικού κλάδου.


Όπως μεταδίδει το η τοπική ιστοσελίδα thestival.gr, λίγο μετά τις 10:30, πάνω από 250 τρακτέρ μπήκαν στη Λεωφόρο Νίκης και παρατάχθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.


Έχοντας πάνω στα τρακτέρ τους ελληνικές σημαίες ή σημαίες μαύρου χρώματος αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, δημιούργησαν μια εντυπωσιακή εικόνα, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.


Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι αλιείς της Μηχανιώνας οι οποίοι βρίσκονται με τις μηχανότρατές τους στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου, επίσης συμμετέχουν και μελισσοκόμοι στη ΔΕΘ με τα φορτηγά τους.

Share.

Comments are closed.