Χαλάνδρι: Μάγεψαν το κοινό, σπουδαίοι καλλιτέχνες, στο μουσικο-φιλολογικό αφιέρωμα για τον Μάνο Ελευθερίου [Φωτο- Βίντεο]

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην κατάμεστη και με όρθιους αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού αγίου Γεωργίου Χαλανδρίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 ένα λαμπρό μουσικο-φιλολογικό αφιέρωμα στον αείμνηστο Χαλανδραίο ποιητή Μάνο Ελευθερίου, στιχουργό χιλιοτραγουδισμένων από τους νεοέλληνες τραγουδιών, μελοποιημένων από τους σπουδαιότερους Έλληνες συνθέτες του περασμένου αιώνα. Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Χαλανδρίου «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ», ενώ συμμετείχαν η Ελληνική Εστία Χαλανδρίου, ο Σύλλογος Κεφαλλήνων Χαλανδρίου και ο Εξωραϊστικός – Επιμορφωτικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Πατήματος Χαλανδρίου.

Το κοινό μάγεψαν οι ερμηνείες των τραγουδιών από τους/τις: Πέγκυ ΖήναΝάντια Καραγιάννη και Νίκος ΚαραγιάννηςΒαγγέλης ΜαραζάκηςΆννα ΒυτινάρουΠάνος ΠετράκηςΖανίνΓιάννης Θωμόπουλος και Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος, και οι απαγγελίες από τους/τις: Έφη ΠίκουλαΈλενα ΤσεφαλάΓιούλη ΗλιοπούλουΚριστέλ ΚαπερώνηΧάρης Ρώμας και η μικρή Γλυκερία Χασάπη, ενώ στο τέλος τραγούδησαν όλοι μαζί το «Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι». Τους τραγουδιστές συνόδευσαν ο Χάρης Μπούτσικας στα πλήκτρα και μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου, ενώ την επιμέλεια του ήχου είχε ο Γιάννης Μαρίνης.

Ο ΣΕΧ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους καλλιτέχνες ευχαριστώντας τους για την ανιδιοτελή και ευγενική προσφορά τους.

Παρευρέθηκαν ή και απένειμαν αριστεία μεταξύ άλλων και οι: Λιλή Ελευθερίου, αδελφή του Μάνου Ελευθερίου, Ε. Γιακουμάτου και Α. Κουρουπάκη, αντιπεριφερειάρχης και βουλευτής βορείου τομέα Αθήνας αντίστοιχα, Π. Σόμπολος, τ. πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, ο επονομαζόμενος πρύτανης της ελληνικής δημοσιογραφίας, οι Καθηγητές Πανεπιστημίου Δ. Παναγιωτόπουλος, Τ. Μιχαήλ, Σ. Μαλτέζος και Λ. Τσίλαγα, οι Κ. Αγγελής και Ν. Παπαγιαννάκη, αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, Β. Ζορμπά, Ρ. Αλεξανδρή και Μ. Κρανίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, Ε. Κατούφα και Δ. Μπαβαβέα του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου, Α. Ανδρέικου, πρόεδρος της Ελληνικής Εστίας Χαλανδρίου, Ε. Τσελεμπίδου, πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Επιμορφωτικού και Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» Πατήματος Χαλανδρίου, Ι. Διακάτος και Β. Σταμάτη, πρόεδρος και γενική γραμματέας του Συλλόγου Κεφαλλήνων Χαλανδρίου, η προεδρος της ΔΗΜΤΟ Χαλανδρίου Χ. Πατρικάκου, Μ. Τυλιγάδα, υπεύθυνη κοινωνικής υπηρεσίας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γ. Λυκιαρδόπουλος, ποιητής, προσωπικός φίλος του Μάνου Ελευθερίου.

Δείτε Φωτογραφικό υλικό και Βίντεο του www.fourtounis.gr από την εκδήλωση.


Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

2 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

9 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

9 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

11 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

22 ώρες ago

Νέα ηλεκτρονική απάτη με email που στέλνει ο «Αρχηγός της Αστυνομίας» για υπόθεση πορνογραφίας

Τον κώδωνα του κινδύνου προς τους πολίτες κρούει η ΕΛΑΣ, καθώς έχει κάνει την εμφάνισή…

24 ώρες ago