Θανάσης Γλαβίνας: «Οι αγρότες πληρώνουν το μάρμαρο της αναποτελεσματικότητας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης»

0

Καλεσμένος στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» με τους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Γιάννη Κολοκυθά ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Ερωτηθείς για τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στους αγρότες, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανάφερε πως «οι αγρότες πληρώνουν το μάρμαρο της αναποτελεσματικότητας και της αδιαφορίας της κυβέρνησης. Τα δίκαια αιτήματα τους, οι περιορισμένες ενισχύσεις, οι ελάχιστες αποζημιώσεις, η μείωση του κόστους παραγωγής και συγκεκριμένα του πετρελαίου που αποτελεί τη βάση για τα λιπάσματα και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν. Για όλα αυτά η κυβέρνηση αδιαφόρησε».

Στην συνέχεια, σχετικά με την οπτική του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επί των αιτημάτων των αγροτών σημείωσε πως «για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία διττή διάσταση.
Πρώτον, η παραγωγή συνδέεται στενά με την ανάπτυξη της περιφέρειας που ξέρουμε τι μείωση πληθυσμού έχει, τι υπανάπτυξη έχει και πρέπει να την στηρίξουμε.
Και δεύτερον, είναι αναγκαία η στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας στη χώρα μας. Αυτό δεν πρέπει να το αναιρούμε απ’ την συζήτηση. Οι αγρότες κρατούν ζωντανό τον πρωτογενή τομέα, δίνουν ζωή στις περιφέρειες μας αλλά στηρίζουν και την οικονομία. Πρέπει να κάνουμε κουβέντα σχετικά με το παραγωγικό μοντέλο και τους τρόπους στήριξης των αγροτών στη νέα εποχή».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του σημείωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών άμεσα και να ανταποκριθεί. Εμείς τα στηρίζουμε γιατί βασίζονται σε πραγματικές ανάγκες».

Παρόλα αυτά, ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως «το κλείσιμο των δρόμων δεν είναι μια σοφή επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή, γιατί πολλές φορές βάζει και την κοινωνία απέναντι, η οποία δεν χωρά άλλες διχοτομήσεις. Στόχος είναι να επιτευχθεί μία συνεννόηση ώστε να μην υπάρξουν μπλόκα. Νομίζω ότι με την συζήτηση και με την διαλλακτική στάση που πρέπει να κρατήσει η κυβέρνηση, θα βρούμε τις λύσεις ώστε να προχωρήσουμε και να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή».

Share.

Comments are closed.