Xάρης  Ρώμας «Χαλάνδρι στο Φως»: Ούτε δεκαπέντε ήμερες δεν άντεξε!!!

0

Συνεχίζεται και μάλιστα κλιμακώνεται και στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Ρούσσου και του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» Χάρη Ρώμα. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε μια ανάρτηση του δημάρχου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με τον αρχηγό της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Ρώμα να απαντά στην ανάρτησή με μια μακροσκελή

Αναλυτικά η ανάρτηση του Χάρη Ρώμα
«Ούτε δύο εβδομάδες δεν άντεξε ο Δήμαρχος για να δείξει τις πραγματικές του προθέσεις, αυτές της χυδαίας προπαγάνδας και της δολοφονίας χαρακτήρων εκείνων που το σκοτεινό μέρος του μυαλό του θεωρεί μισητούς αντιπάλους.
Χρησιμοποιώντας μία παρανόηση τοποθέτησης μου, σε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν την 25η Ιανουαρίου και ώρα 13:00 στη Δημοτική Επιτροπή, έκανε μία αδιανόητη συκοφαντική ανάρτηση εναντίον μου για να κερδίσει «με ένα σμπάρο, δύο τριγώνια».
Aφ΄ ενός, δηλαδή, να συσπειρώσει τους χειροκροτητές του και τους ιδεοληπτικούς οπαδούς που έσπευσαν να τον αποθεώσουν, αφ΄ ετέρου να αποδομήσει έναν «αντίπαλο του» στον δήμο που είναι δημοφιλής και χαίρει εκτίμησης από μία τουλάχιστον μερίδα, Χαλανδραίων.
Η παρανόηση έγινε ως εξής:  
Στο δεύτερο θέμα της ημερησίας διάταξης, όπου τα μέλη της δημοτικής επιτροπής καλεστήκαμε να ψηφίσουμε έγκριση έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης για την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου, αφού εκφώνησε το θέμα ο Δήμαρχος ρώτησε αμέσως μετά αν είμαστε όλοι υπέρ.
Τότε εγώ είπα: «όχι, θέλω να τοποθετηθώ πρώτα». Δεν είπα όμως: «όχι, εγώ θα ψηφίσω κατά»! Απλώς ήθελα να επισημάνω (όπως έκανα) στην τοποθέτηση μου ότι η παράταξη μου, που συμμετέχει για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο, θα ήθελε οι εισηγήσεις να είναι πιο λεπτομερείς. Να μην ζητάνε, δηλαδή, να ψηφίσουμε ένα συνολικό ποσό (ας πούμε πενήντα χιλιάδων ευρώ) αλλά να αναλύεται αυτό το ποσό για κάθε επιμέρους ανάγκη.
Εμείς ως παράταξη, έτσι και αλλιώς, είχαμε προαποφασίσει από το εσωτερικό μας συμβούλιο της προηγούμενης ημέρας ότι σε αυτό το θέμα θα ψήφιζα υπέρ.
Κανένας λόγος ή καμία ένταση δεν προκλήθηκε στην δημοτική επιτροπή για να αλλάξω την ψήφο μου. Φεύγοντας μάλιστα από την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής τηλεφώνησα στην συνάδελφο, δημοτική σύμβουλο και συνοδοιπόρο στην παράταξη, Βούλα Ζορμπά (εφ΄ όσον  είναι αναπληρωματικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής) για να της πω ΠΟΣΟ ΘΕΤΙΚΗ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ (ΑΠΟ ΤΟ 2014) ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ( πράγμα το οποίο κάνουν και άλλοι δήμοι, για να μην ξεχνιόμαστε).
Καταλαβαίνετε, βέβαια, πόσο μεγάλη ήταν η έκπληξη μου όταν συνειδητοποίησα ότι η θέση μου, από λάθος διατύπωση πιθανώς, παρερμηνεύτηκε και το «άσπρο» έγινε «κατάμαυρο»!
Το πιο σοκαριστικό είναι ότι πληροφορήθηκα αυτή την παρανόηση από μία ανάρτηση του ιδίου του Δημάρχου που προφανώς έψαχνε να βρει την ευκαιρία για να επιτεθεί σε αυτόν που πίσω από κάθε πρόσχημα αξιοπρέπειας μισεί.
Γιατί μισεί; Από πού αντλώ αυτό το συμπέρασμα;
Γιατί είναι απαράδεκτο να αποκαλεί «επισκέπτη στο Δήμο» εμένα, που ζω 31 χρόνια στο Χαλάνδρι και ο ίδιος με βλέπει κάθε εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη Δημοτική Επιτροπή.
Εμένα που κατοικώ στο Χαλάνδρι, τρώω στα μαγαζιά του Χαλανδρίου, ψωνίζω από τα μαγαζιά του Χαλανδρίου, έχω καθημερινές συναντήσεις και συζητήσεις με πολλούς κατοίκους του Χαλανδρίου, ΖΩ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΕΚΦΑΝΣΗ και επιπλέον ΔΙΔΑΣΚΩ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!
Με αναφέρει μάλιστα αυτός ο αχαρακτήριστος τύπος ως «επισκέπτη» την ίδια στιγμή που στην παράταξη του έχει εκλεγεί αντιδήμαρχος που διαμένει στα Μελίσσια και αντιδήμαρχος που στην προηγούμενη θητεία ήταν αντιδήμαρχος στο δήμο Βριλησσίων!!
Πόσο θράσος πιά; Πόσο; Κι όμως έχει κι άλλο, πιο πολύ. Απύθμενο!
Θέλοντας να με υποβιβάσει κι άλλο ο ανεκδιήγητος, δεν αρκείται σε αυτές τις γνωστές κατηγορίες, που «φορτώνει» γενικώς ο πολιτικός του χώρος σε αντιπάλους. Του τύπου: «κοινωνικά ανάλγητοι» και «καταψηφίζουν οι άκαρδοι την θέρμανση των παιδιών μας στο σχολείο» (που εξήγησα ότι είναι, αν όχι ψέμα, παρανόηση).

Αυτό το σύστημα ακολουθούν πάντα τα πρόσωπα αυτού του πολιτικού χώρου για να διεγείρουν το θυμικό των πολιτών και να τους ωθούν στο να απελευθερώνουν συναισθηματικά φορτία οργής.
Δεν του φτάνει όμως του Δημάρχου η καραμέλα: «Εμείς οι κοινωνικά ευαίσθητοι και οι άλλοι οι κοινωνικά ανάλγητοι». Θέλει να κουνήσει στην πελατεία του το κόκκινο πανί των βοθροκάναλων, όπως αποκαλεί τα κανάλια της τηλεόρασης ο πολιτικός του φίλος, μέγας και πολύς, Παύλος Πολάκης. Αυτός που ευθαρσώς δήλωσε σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων αλλά και σε τηλεοπτικά κανάλια που τον φιλοξενούσαν προεκλογικά: «Ψηφίστε Ρούσσο στο Χαλάνδρι».
Ουδέποτε κάποιο «βοθροκάναλο» (που σημειωτέον, ΟΛΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΥΣΣΟ) δεν παρακίνησε δημότες να ψηφίσουν εμένα. Προφανώς για τα δεκάλεπτα που φιλοξένησαν εκείνον έπαψαν να είναι «βοθροκάναλα».  ‘Οποτε μας συμφέρει δηλαδή «έτσι» και όποτε δεν μας συμφέρει «αλλιώς».
Στην τελευταία του επίμαχο ανάρτηση ο κύριος Ρούσσος αναφέρει ως ιδιότητα μου: «Γνωστός επισκέπτη των μεσημεριανάδικων». Αυτό προσδίδει ως ιδιότητα σε έναν καλλιτέχνη που έχει παίξει σε 42 θεατρικά έργα (και μεταξύ άλλων θεάτρων έχει πρωταγωνιστήσει στην Επίδαυρο και έχει εμφανιστεί στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης), που έχει γράψει 10 θεατρικά έργα, πολλούς στίχους βραβευμένων τραγουδιών, που έχει γράψει τα σενάρια και έχει πρωταγωνιστήσει σε 17 τηλεοπτικές σειρές κάποιες εκ των οποίων θεωρούνται από τις πιο διαχρονικές και μάλιστα το «Κωνσταντίνου και Ελένης» συμπεριλήφθηκε λόγω της καθημερινής non stop προβολής στα World record Guinness.
Και μετά από όλα αυτά με ειρωνεύεται γιατί, ως μέρος της δουλειάς μου, εμφανίζομαι και δίνω συνεντεύξεις σε πρωινές, μεσημεριανές και βραδινές εκπομπές.
ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΟ, ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ!!
Μα και τον όρο «επίδοξοι δήμαρχοι» προσβλητικά τον χρησιμοποιεί αψηφώντας  «το δικαίωμα του εκλέγεσθε» και ξεχνώντας, επί τούτου, ότι εγώ συμμετείχα για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές και μάλιστα σε ένα περιβάλλον πολιτικά πολωμένο και κοινωνικά «μπετοναρισμένο» προς τις δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Σε αυτό το περιβάλλον διείσδυσε η παράταξη μου με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 15%. Για πρώτη φορά.
Πόσα χρόνια κατέβαινε ο κύριο Ρούσσος σε δημοτικές εκλογές μέχρι να γίνει Δήμαρχος; Καμμιά εικοσαριά μήπως; Και μήπως εξελέγη πάνω στην συγκυρία των μνημονίων και της «πρώτης φοράς αριστεράς» που ως γνωστόν πολλά εκτρώματα γέννησε;
Εμένα η δύναμη μου είναι πλέον ότι δεν αγχώνομαι γιατί δεν έχω ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. Μου αρκεί, για την ώρα, να υπηρετώ στο πόστο που μου ανέθεσαν οι ψηφοφόροι. Να ασκώ δηλαδή ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ.
Μήπως λόγω αυτής της άσκησης αντιπολίτευσης ευθύνης μάνιασε ο Δήμαρχος;
Μήπως γιατί βρέθηκε κάποιος που ευθαρσώς του είπε σχετικά με το 12ο θέμα, που συζητήθηκε στην ίδια συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 25ης Ιανουαρίου και έχει να κάνει με τον διαγωνισμό για ανάδειξη παρόχου που θα μεταφέρει και θα διαχειρίζεται απόβλητα, κλαδέματα, και ογκώδη απορρίμματα, ότι θεωρεί τον διαγωνισμό που έκαναν «φωτογραφικό»; Και αυτό γιατί υπάρχει ειδικός όρος στην διακήρυξη που κάνει αδύνατη την συμμετοχή κάθε άλλης εταιρείας στον διαγωνισμό, εκτός μίας! ΜΙΑΣ ΜΟΝΗΣ!
Τι λέει αυτός ο όρος; ότι η ανάδοχος εταιρεία που μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΚΤΙΝΑ 8 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. (Γιατί άραγε 8 και όχι 10 ή 15 χιλιόμετρα;).
Εμείς, το «Χαλάνδρι στο φως», που δεν ήμασταν στο δημοτικό συμβούλιο ή στην οικονομική επιτροπή τον Δεκέμβριο, όταν «στην τούρλα του Σαββάτου»  η διοίκηση ανάρτησε τον διαγωνισμό, τώρα καταψηφίσαμε. Συγκεκριμένα η πρώην και νυν διοίκηση ανάρτησε τον διαγωνισμό λίγες μόνο ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα για να περάσει προφανώς «ντούκου» η ανάρτηση στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»  μέσα στην φούρια των γιορτών και μην τον αντιληφθούν τον διαγωνισμό άλλοι υποψήφιοι ανάδοχοι. Τώρα λοιπόν, που τα είδαμε όλα καθαρά, καταψηφίσαμε και επιφυλασσόμεθα για τις επόμενες κινήσεις μας.
Το σίγουρο είναι ότι ο Δήμαρχος και οι φίλοι του, ως έδειξε, θα μου επιτίθονται με μένος. Δεν πειράζει, εγώ θα απαντώ. Και ας έχω περιορισμένο χρόνο γιατί δεν στρογγυλοκάθομαι σε καρέκλα του δήμου και δεν αμείβομαι με παχυλούς μισθούς αλλά πρέπει να δημιουργήσω την επόμενη τηλεοπτική σειρά μου για να βγάλω το ψωμί μου. Και ας μην απασχολώ γραφείο τύπου και πληρωμένα τρολ, και ας μην ξοδεύω λεφτά του δήμου δήθεν για πληροφόρηση των δημοτών σε έντυπα και sites αλλά στην πραγματικότητα για να προπαγανδίζω την πάρτη μου.
Θα συνεχίσω να τα κάνω όλα μόνος ή για να είμαι δίκαιος με την βοήθεια των συνοδοιπόρων μου όπου μπορούν. Και θα προσδοκώ να ανοίξει τα μάτια της μία μερίδα Χαλανδραίων που έχει παραμυθιαστεί ότι μόνο αυτός ο ένας μπορεί να κάνει έργο στο Χαλάνδρι. Εγώ ξέρω ότι άλλος  μπορεί να κάνει περισσότερα και καλύτερα!
Xάρης Ρώμας
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Χαλάνδρι στο Φως”»

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας παραθέτουμε την ανάρτηση του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Ρούσσου, στην οποία αναφέρεται ο κ. Ρώμας

Share.

Comments are closed.