Μεσσηνία: Κινητοποίηση της Αστυνομίας για επεισόδια με πυροβολισμούς από Ρομά στο Μαυρομμάτι και τη Μεσσήνη [Ηχητικό]

0

Δυο παράλληλες επιχειρήσεις οργανώθηκαν από την Αστυνομία, νωρίτερα σήμερα στο Μαυρομμάτι και τη Μεσσήνη, μετά από επεισόδια με πυροβολισμούς μεταξύ οικογενειών Ρομά τη Δευτέρα στο Μαυρομμάτι Παμίσου και την Τρίτη στην πόλη της Μεσσήνης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, που αναμένεται να επιβεβαιωθούν και επίσημα, κατά τις εφόδους των αστυνομικών βρέθηκαν όπλα. Προς το παρόν πάντως οι αστυνομικές αρχές φαίνεται ότι πέρασαν το μήνυμα πως κανένας δεν μπορεί να δρα εκτός νόμου και να θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη.
Οι οικογένειες των Ρομά φέρονται να έχουν διαφορές μεταξύ τους, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρες ακόμη αλλά δεν φαίνεται να είναι και κάτι το απλό από πίσω.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές για τους πυροβολισμούς, η Αστυνομία επιβεβαιώνει ότι πριν τις 9 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 3 άνδρες Ρομά μετέβησαν έξω από το σπίτι ομόφυλής τους στο Μαυρομμάτι και πυροβόλησαν 2-3 φορές με κυνηγετικό όπλο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η γυναίκα που δέχτηκε τις απειλές κατονόμασε στις αστυνομικές αρχές ποιοι ήταν οι δράστες και από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη ένας 44χρονος, τον οποίο η ίδια αναγνώρισε στο Τμήμα.
Το βράδυ της Τρίτης ακολούθησε δεύτερος γύρος με πυροβολισμούς, αυτή τη φορά μέσα στην πόλη της Μεσσήνης, οπότε δύο αδέρφια Ρομά, ένας 28χρονος και ένας 37χρονος, μαζί με τον 64χρονο πατέρα τους προσήλθαν στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλαν ότι 5 ομόφυλοί τους, τους οποίους κατονόμασαν, πυροβολούσαν με κυνηγετικό όπλο έξω από το σπίτι τους.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά από ανάλογα περιστατικά που αναστατώνουν σχεδόν καθημερινά τόσο τους κατοίκους της Μεσσήνης όσο και τους κατοίκους του Μαυρομματίου, με τους κατοίκους να δηλώνουν ότι πλέον φοβούνται να βγουν με τις οικογένειες τους ακόμα και στα μπαλκόνια τους. Παράλληλα, ακόμα παραμένει ασύλληπτος ο οδηγός του οχήματος, που στα τέλη της περασμένης εβδομάδας ενεπλάκη σε τροχαίο που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 48χρονου οδηγού μηχανής, με τον ίδιο να εγκαταλείπει το όχημα του και να εξαφανίζεται από το σημείο στην περιοχή του Μαυρομματίου.

Ηλίας Γεωργόπουλος – Γιώργος Αθανασόπουλος

Για τα θέματα ανασφάλειας που βιώνει η Μεσσήνης το τελευταίο χρονικό διάστημα μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής και δημοτικής Αστυνομίας Ηλίας Γεωργόπουλος.

Ο κ. Γεωργόπουλος, με τη μακρά του εμπειρία ως και αντιστράτηγος εν αποστρατεία από την Ελληνική Αστυνομία, τόνισε ότι γνωρίζει όλα αυτά τα θέματα και έκανε γνωστό ότι ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος έχει ήδη ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη.

Πρωτοβουλία για άμεση ενημέρωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, προτίθεται να αναλάβει και ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γιώργο Πετρόπουλο που επίσης μίλησε σήμερα το πρωί στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας.

Ακούστε όσα είπε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Καλαμάτας  ο κ. Γεωργόπουλος, πατώντας ΕΔΩ

 

Share.

Comments are closed.