Η ΔΟΕ ζητά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας

0

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) απέστειλε επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με την οποία επανέρχεται στο αίτημα της για συνάντηση, ώστε να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  δεδομένου ότι δεν υφίσταται καμιά διαδικασία θεσμικού διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών.

Αναλυτικά επιστολή της ΔΟΕ
«Κύριε  Υπουργέ,
Κυρία Υφυπουργέ,
Επανερχόμαστε, στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας. Δυστυχώς, η πρώτη μεταξύ μας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουλίου, σε πλαίσιο πρώτης γνωριμίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας, έμελε να είναι και η μοναδική μέχρι σήμερα.
Στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει λαμβάνονται αποφάσεις και χαράσσονται πολιτικές εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας οι οποίες αγνοούν τις τεκμηριωμένες θέσεις που έχει καταθέσει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,  αφού δεν υφίσταται διαδικασία θεσμικού διαλόγου, ενώ δεν υπήρξε και καμία ανταπόκριση εκ μέρους σας στην πρόσκληση που σας απευθύναμε για την έναρξη διαλόγου επί της πρότασης της Δ.Ο.Ε. για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Ως Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη της πραγματοποίησης μιας συνάντησης στην οποία θα συζητηθούν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, προβλήματα που καθημερινά αυξάνονται δυναμιτίζοντας την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και απαιτούν αποφάσεις και αποτελεσματικές λύσεις προσανατολισμένες στην ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.
Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας

Share.

Comments are closed.