Παύλος Χρηστίδης: Mόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κάνει τη ζωή όλων μας καλύτερη

0

Σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή, ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών, Παύλος Χρηστίδης τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «στα ζητήματα της καθημερινότητας και του κοινωνικού κράτους η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς»
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δίνει την αίσθηση ότι περισσότερο το φέρνει για να διχάσει την ελληνική κοινωνία, παρά για να επιφέρει κάποια πρόοδο σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών».

Αναλυτικά ολό0κληρη η συνέντευξη

Κύριε Χρηστίδη, πολλά θέματα βρίσκονται καθημερινά στην επικαιρότητα με πρώτο φυσικά την ακρίβεια, την υγεία, την παιδεία, την ασφάλεια των πολιτών αλλά και το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων καθώς και το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών. Η κυβέρνηση φέρνει στο τραπέζι πολλά θέματα ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ με τι τρόπο θα τα αντιμετωπίσει και τι προτείνει για όλα αυτά τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία;
Στα ζητήματα της καθημερινότητας (ακρίβεια) και του κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία) η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς. Πλήρης είναι η αποτυχία της και στα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας, με τα «πρωτοφανή περιστατικά» να αποτελούν πλέον μόνιμη στήλη ειδήσεων. Αντίθετα, δείχνει ιδιαίτερα αποτελεσματική στο να προωθεί συμφέροντα μεγάλων ομίλων είτε αυτό αφορά την ενέργεια, είτε τις πολυεθνικές, είτε τις τράπεζες και εσχάτως και όσους ορέγονται την πλήρη ουσιαστικά ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Σε ό,τι αφορά το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για τα δικαιώματα ομόφυλων ζευγαριών, δίνει την αίσθηση ότι περισσότερο το φέρνει για να διχάσει την ελληνική κοινωνία παρά για να επιφέρει κάποια πρόοδο σε ότι αφορά τα δικαιώματα αυτών των ζευγαριών. Σε κάθε περίπτωση, στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πολύ συγκεκριμένα κριτήρια και διαχρονικές αξίες βάσει των οποίων πορευόμαστε όλα τα χρόνια. Η στάση μας καθορίζεται απόλυτα από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και πώς αυτά θα υπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αντίθετα, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, σε όλη τη θητεία της θέτει σε απόλυτη προτεραιότητα τα συμφέροντα συγκεκριμένων επιχειρηματιών και funds κλείνοντας τα μάτια στις πρωτοφανείς στρεβλώσεις που ευδοκιμούν στην ελληνική αγορά εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ακρίβεια στα τρόφιμα παρά τη σημαντική πτώση των διεθνών τιμών ολόκληρο το 2023, οι μεγάλες αποκλίσεις σε προϊόντα πολυεθνικών ομίλων όπως το βρεφικό γάλα, η διαρκής ανατροφοδότηση του πληθωρισμού μέσω της ενέργειας και των καυσίμων.
Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την άμεση ενίσχυση των εισοδημάτων, την εφαρμογή κανόνων που θα μεταφέρουν το ρίσκο στους επενδυτές από τον ελληνικό λαό που το επωμίζεται σήμερα και βέβαια την επαναφορά του κοινωνικού μισθού μέσω της ενδυνάμωσης του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, το έτος που διανύουμε είναι και εκλογική χρονιά. έχουμε τις ευρωεκλογές μπροστά μας και θα ήθελα να μου πείτε ποιος είναι ο στόχος του κόμματος σας;
Στόχος μας είναι, προφανώς, η εκλογική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ σε βαθμό που να καταστεί εφικτό να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε και πάλι τον λαό στην εξουσία, να βρούμε τις λύσεις και να πετύχουμε την πραγματική κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση. Η Ελλάδα και η κοινωνική πραγματικότητα πληρώνουν βαρύ τίμημα για την βελτίωση των ισολογισμών των ξένων επενδυτών και των ολιγοπωλείων που υπερασπίζεται η ΝΔ του κ Μητσοτάκη.

Μετά τις ευρωεκλογές με όποιο αποτέλεσμα υπάρξει ; θα μπορούσε να υπάρξει σύγκλιση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με το κόμμα του κυρίου Κασσελάκη;
Η επικράτηση του κ Μητσοτάκη στις τελευταίες εθνικές εκλογές οφείλεται στον κατακερματισμό του προοδευτικού κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει αποδείξει ότι αποτέλεσε μια πολιτική συνύπαρξη προσώπων χωρίς καμία κοινή συνισταμένη. Το ΠΑΣΟΚ αντίθετα, απέδειξε και αποδεικνύει ότι πολιτεύεται στη βάση αρχών και αξιών που έχουν βαθιές ρίζες μέσα στην ελληνική κοινωνία. Η ενότητα του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου είναι η προϋπόθεση για τον σχηματισμό της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης που θα υπερασπιστεί και θα προωθήσει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Αυτή η ενοποίηση δεν θα προέλθει ως αποτέλεσμα κλειστού τύπου συνεννοήσεων αλλά ως απαίτηση του ελληνικού λαού που θα εκφραστεί πολύ σύντομα και πάλι εκλογικά επιλέγοντας το δικό του κόμμα, το ΠΑΣΟΚ.

Βλέπουμε στον πολιτικό χάρτη να κυριαρχεί η Νέα Δημοκρατία πολιτικά αλλά και εκλογικά με βάση τις δημοσκοπήσεις και να υπολείπεται κατά πολύ η αντιπολίτευση. Με δεδομένο ότι έχουμε τέσσερα κόμματα που κινούνται στο κέντρο και τον αριστερό χώρο μπορεί με αυτόν τον κατακερματισμό των προοδευτικών κομμάτων να υπάρξει σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;
Ο ελληνικός λαός, γνωρίζει ότι δεν έχει τίποτα να περιμένει από τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Παρά τις προσπάθειες του πρωθυπουργού να καπηλευτεί τον χώρο της κεντροαριστεράς διαμορφώνοντας μια ηγετική ομάδα μισθοφόρων από το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, δεν μπορεί να κρύψει την προσήλωσή του στην εξυπηρέτηση αποκλειστικά των μεγάλων συμφερόντων. Είναι σαφές, ότι η ελληνική κοινωνία προσβλέπει αποκλειστικά πλέον στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική ενοποίηση της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, αφού αποδείχτηκε ότι οι υπόλοιποι πολιτικοί σχηματισμοί της κεντροαριστεράς κυριαρχούνται από πολιτικούς τυχοδιώκτες. Ο πολιτικός χώρος που μπορεί να δώσει λύσεις, να διαμορφώσει προοπτικές και να κάνει τη ζωή όλων καλύτερη ήταν και παραμένει το ΠΑΣΟΚ. Αυτό εξηγεί και το βαρύ τίμημα που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ παρά το γεγονός ότι ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ που οδήγησαν στη χρεοκοπία του 2010. Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ διότι από αυτό περιμένει μια καλύτερη ζωή. Τώρα, που βιώνει και πάλι τις συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ θα επιλέξει και πάλι μαζικά το ΠΑΣΟΚ, δίνοντας τέλος στον κατακερματισμό που τεχνηέντως προκλήθηκε.

Είστε βουλευτής εκλεγμένος στα νότια της Αττικής και φαντάζομαι έχετε καταγράψει τα προβλήματα της περιοχής που εκλέγεστε. Ποια είναι τα πιο σημαντικά και τι πρέπει να γίνει άμεσα;
Ο Νότιος Τομέας Β΄ Αθηνών είναι μια τεράστια περιοχή με πολλούς Δήμους. Τα προβλήματα της ακρίβειας, της αποδυνάμωσης των εισοδημάτων, των ακριβών ενοικίων, των υπέρογκων λογαριασμών αλλά και της προβληματικής αστυνόμευσης, προφανώς και απασχολούν όλο και περισσότερους σε όλες τις γειτονιές της εκλογικής μου περιφέρειας. Ταυτόχρονα, υπάρχουν περιοχές με όλο και λιγότερο δημόσιο χώρο, με απουσία επαρκών και κατάλληλων αθλητικών υποδομών για ερασιτεχνική και όχι μόνο άθληση. Η πρόσβαση επίσης στον πολιτισμό δεν είναι εξασφαλισμένη σε κάθε Δήμο. Οι σχολικές επιτροπές όλων των Δήμων, πασχίζουν να καλύψουν τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων και τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων λόγω της ελλιπούς χρηματοδότησης και της ακρίβειας. Το κυκλοφοριακό επίσης πρόβλημα του Λεκανοπεδίου επηρεάζει όλους τους κατοίκους του Νοτίου Τομέα που χάνουν απίστευτο χρόνο στις μετακινήσεις τους. Η υποχρηματοδότηση, επίσης, των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, η υποστελέχωση των κρίσιμων αυτών δομών δημιουργεί όλο και μεγαλύτερη ανασφάλεια στους κατοίκους.

Το Λεκανοπέδιο χρειάζεται άμεσα νέες κυκλοφοριακές μελέτες, πολιτικές επέκτασης της ιδιοκατοίκησης και όχι συρρίκνωσής της, νέους δημόσιους χώρους, κατάλληλη συντήρηση και βελτίωση των σχολικών κτιρίων, ενίσχυση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με μέσα και προσωπικό, αθλητικές υποδομές και κυρίως μια νέα πολιτική γειτονιάς που θα ενώνει τους κατοίκους και θα τους επιτρέπει να συνεργαστούν για να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη. Μια πολιτική γειτονιάς που θα δίνει την αίσθηση στον καθένα ότι ανήκει εκεί και είναι προς το συμφέρον του να εργαστεί για να γίνει η ζωή του ακόμα καλύτερη.

Share.

Comments are closed.