Ο Χάρης Ρώμας στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Χαλανδρίου και η τοποθέτησή το για το Κέντρο Κοινότητας

0

Αναλυτικά η τοποθέτηση του επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης, στη Δημοτικής Επιτροπής Χαλανδρίου, με την παράταξη «ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΤΟ ΦΩΣ», Χάρης Ρώμας, σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ρώμα
«Σε σχέση με την συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου, παρά το ότι ως μέλος της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής κατά την προηγούμενη τετραετία ήμουν πάντα θετικός υπέρ αυτής της δομής, τώρα, ως επικεφαλής αντιπολιτευτικής παράταξης του δήμου παραμένω βέβαια θετικός αλλά ταυτόχρονα νιώθω  την ανάγκη να ζητώ περισσότερες και ενδελεχείς λεπτομέρειες σε σχέση με την λειτουργιά αυτής της δομής.
Ας μην ξεχνάμε πως ότι έχει να κάνει με συνδημότες Ρομά, που μεγάλο μέρος τους παράνομα κατοικεί στον αυτοσχέδιο καταυλισμό, απαιτεί μεγάλο έλεγχο γιατί έχουν ακουστεί ουκ ολίγα στο παρελθόν και έχουν γίνει αρκετές  καταγγελίες.
Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτώντας αυτή την δομή μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, ζητούσε να δεσμευτεί το Κέντρο Κοινότητας ότι θα λειτουργεί ως γραφείο ατομικών συνεντεύξεων και συμβουλευτικών δράσεων και θα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες με σκοπό μεταξύ άλλων την επιμόρφωση και την κοινωνική ένταξη.
Εύλογα θέλουμε να ρωτήσουμε πόσα και ποια είναι αυτά τα άτομα που επιμορφώθηκαν και εντάχθηκαν και με ποιο τρόπο εντάχθηκαν;
Είναι τα 1.000 άτομα που διαβάσαμε ότι επωφελούνται στο τεχνικό δελτίο του Δήμου προς την Περιφέρεια στο αίτημα για το καινούργιο χρηματοδοτικό ΕΣΠΑ 2021-2027;
Το «1.000 άτομα» μοιάζει γενικό και αόριστο και εμείς χρειαζόμαστε πιο εξειδικευμένες πληροφορίες.
Ζητάμε, λοιπόν, να δημιουργηθεί μία διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου που να εξετάζει όλα τα στοιχεία για την δράση του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά.
Αν δεν υπάρχει πλήρης διαφάνεια υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρούνται οι παροχές ως δώρα σε ψηφοφόρους αλλά και βόλεμα κάποιων ημετέρων.
Τα ετήσια απολογιστικά στοιχεία που δίνονται ως «παραδοτέα πράξης» στην περιφέρεια δεν είναι αρκετά πλέον για εμάς που ζούμε στα στενά όρια του δήμου και ως παράταξη ενδιαφερόμαστε για ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ και όχι μόνο για υποστηρικτές και ψηφοφόρους μας.
Ζητούμενο και θεάρεστο το «τερπνόν», όταν μάλιστα αφορά στη στήριξη αδυνάμων, αλλά το «μετά του ωφελίμου» είναι στην πολιτική πάντα κίνδυνος

Share.

Comments are closed.