Ανακοίνωση Ανανεωτικής Αριστεράς για τον πρώην βουλευτή Νίκο Τσούκαλη

0

Έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά μάχη για την υγεία του ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.

Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε προσηλωμένος στις ιδέες και στις αρχές της ανανεωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας τις οποίες υπηρέτησε από νεαρή ηλικία με την πολιτική και κοινοβουλευτική του δράση.

Υπήρξε μετριοπαθής και συναινετικός πολιτικός αλλά ταυτόχρονα αταλάντευτος υπερασπιστής των δημοκρατικών θεσμών, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και των κοινωνικών δικαιωμάτων. Διακρινόταν για το πάθος του λόγου του, τις ρητορικές του ικανότητες και την προσήλωση του στον διάλογο στη βάση αρχών και επιχειρημάτων. 

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957 και σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης απ΄ όπου αποφοίτησε το 1981. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής Θεσσαλονίκης (1978-1979). Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάτρα από το 1983 μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτή έως το 2007, οπότε εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Επανεξελέγη βουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά το 2010 και το 2012. Ακολούθησε την διαδρομή για την δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.  Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης της Ανανεωτικής Αριστεράς.  

Ήταν παντρεμένος με τη Μιράντα Πολύχρου με την οποία απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο, δικηγόρο.

Η Ανανεωτική Αριστερά αποχαιρετά με συγκίνηση και οδύνη έναν πολυαγαπημένο σύντροφο και ακριβό φίλο. Θα μας λείψουν το ήθος, η μαχητικότητα του και κυρίως η ανθρωπιά με την οποία προσέγγιζε την πολιτική. 

Share.

Comments are closed.