Greek Mafia: Τρεις συλλήψεις μέχρι τώρα για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της μαφίας και τις προσπάθειες της Ελληνικής Αστυνομίας να βάλει «φρένο» στον νέο κύκλο αίματος που άνοιξε, μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση του «Ζαμπόν».
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, οι Αρχές προχώρησαν και σε τρεις συνολικά οι συλλήψεις, για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη, του πρωτοπαλίκαρου του Στεφανάκου καθώς και για την απόπειρα δολοφονίας του Μαυρόπουλου στην Πιερία, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι συνολικά είναι οκτώ οι εμπλεκόμενοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, στην συμμορία φέρονται να εμπλέκονται:

  • τα δύο άτομα, ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που συνελήφησαν, όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης
  • άλλα δύο άτομα που είναι έγκλειστα σε φυλακές, το ένα στην Λάρισα και το άλλο στο Μαυροβούνιο
  • ακόμη δύο άτομα που φέρεται να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό
  • ένα μέλος της οργάνωσης που αναζητείται εντός της ελληνικής επικράτειας.

Σημειώνεται πως στα σπίτια των συλληφθέντων έχει εντοπιστεί βαρύ οπλοστάσιο και είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούσαν το όπλο με τη μεγαλύτερη δύναμη πυρός (Καλάσνικοφ).
Σήμερα το μεσημέρι, στις 15:00 αναμένεται επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Όπως έγινε γνωστό χθες συνελήφθησαν δύο άτομα για τις δολοφονίες του Γιάννη Σκαφτούρου και του Βασίλη Ρουμπέτη. Πρόκειται για ομογενείς από τη Σοβιετική Ενωση.
Ωστόσο σήμερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει μια ακόμη σύλληψη, περί όπλων και όχι για εγκληματική οργάνωση, καθώς στο σπίτι του συλληφθέντος, φαίνεται ότι εντοπίστηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ.
Οι δυο συλληφθέντες έχουν καταγωγή από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και είναι ηλικίας 29 και 39 ετών. Προηγήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική για τη σύλληψή τους.
Εκτός από τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη και την απόπειρα οι αστυνομικοί εξετάζουν τη συμμετοχή τους και στην πρόσφατη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Πώς έφτασε στα ίχνη τους η ΕΛ.ΑΣ
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Αρχές εντόπισαν δακτυλικό αποτύπωμα στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια. Σημειώνεται πως κατά τη διαφυγή των δραστών, η μηχανή εμφάνισε πρόβλημα με αποτέλεσμα να την εγκαταλείψουν στο σημείο.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες φέρεται να είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο του, τον περασμένο Απρίλιο, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο. Την υπόθεση είχε αναλάβει τότε αναλάβει το τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, προσπαθώντας να βρει τα κίνητρα πίσω από την επίθεση στο παρελθόν του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις Αρχές.
Στην ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι εκτελέσεις των Σκαφτούρου –  Ρουμπάτη σχετίζονταν με την απόπειρα των μελών της Greek Mafia να αποκτήσουν πρόσβαση -και όχι μόνο- στον χώρο του λαθρεμπορίου τσιγάρων, κίνηση που φέρεται να τους έφερε την αντίδραση μελών της ρωσόφωνης μαφίας, η οποία «ελέγχει» τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Η δολοφονία του Σκαφτούρου
Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρουή αλλιώς «θείου Τζο», όπως ήταν γνωστός στον χώρο της νύχτα- έλαβε χώρα τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το 2022, στην αυλή του σπιτιού του, στα Δερβενοχώρια, παρουσία συγγενών και φίλων του.  Ανάμεσα σε αυτούς, η κόρη του και ο συμπέθερός του, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Τουλάχιστον τέσσερις δράστες, που επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, έφτασαν στο σημείο, με δύο εξ αυτών να αποβιβάζονται εξωτερικά της αυλής του σπιτιού και να κατευθύνονται προς το σημείο όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με τους υπόλοιπους. Εκεί άνοιξαν πυρ με δύο καλάσνικοφ, με τις Αρχές να περισυλλέγουν στη συνέχεια 15 κάλυκες. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, από τις 15 σφαίρες των δραστών, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου.
O «Θείος Τζο» φιγουράριζε σε όλες τις μεγάλες δικογραφίες της εγχώριας μαφίας, ενώ είχε κατηγορηθεί και για εμπλοκή στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου. Φέρεται να έχει διασυνδέσεις με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας (στενός συνεργάτης του δολοφονημένου Βασίλη Στεφανάκου και του έγκλειστου Παναγιώτη Βλαστού). Γιάννης Σκαφτούρος είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά κατάφερε να τα «σπάσει» το 2019, όταν και είχε εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.
Ο ίδιος, τον Ιούνιο του 2018, είχε πέσει ξανά θύμα απόπειρας δολοφονίας από επίθεση με μαχαίρια ενώ βρισκόταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι αλβανικής καταγωγής δράστες φέρεται τότε να τον είχαν μαχαιρώσει στο πόδι.

Η δολοφονία του Ρουμπέτη και του κουνιάδου του
Τον Ιούνιο του 2023, ο Βασίλης Ρουμπέτης και ο κουνιάδος του Διονύσης Μουζακίτης δέχτηκαν επίθεση από δύο άνδρες οπλισμένους με καλάσνικοφ, έξω από το σπίτι που διέμενε ο πρώτος με τη σύζυγό του, στον Κορυδαλλό. Ο Ρουμπέτης βρισκόταν στο τιμόνι και ο κουνιάδος του στη θέση του συνοδηγού ενός θωρακισμένου τζιπ.

Τη στιγμή που ο τελευταίος αποβιβαζόταν από τη θέση του συνοδηγού για να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ, δέχτηκε πυρά και κατέληξε μερικά μόλις μέτρα πιο πέρα. Σχεδόν ταυτόχρονα, ο δεύτερος δράστης άνοιξε την πόρτα του οδηγού, όπου βρισκόταν ο Ρουμπέτης, και τον εκτέλεσε σχεδόν εξ επαφής.
Από το σημείο οι αστυνομικοί συνέλεξαν πάνω από 40 κάλυκες.
Ο Ρουμπέτης -ή αλλιώς «Ράμπο», όπως ήταν γνωστός από τα χρόνια που εμπλεκόταν σε περιστατικά οπαδικής βίας– είχε καταδικαστεί ερήμην και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για συνέργεια στη δολοφονία του οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, το 2007, στην Παιανία.
Φέρεται να ήταν κοντά στον Βασίλη Στεφανάκο που δολοφονήθηκε το 2018, και στη συνέχεια μέλος της συμμορίας ενός εκ των ηγετών της «Greek Mafia», του Γιάννη Σκαφτούρου.
Το δεύτερο θύμα της εκτέλεσης στον Κορυδαλλό, ο κουνιάδος του Ρουμπέτη, είχε απασχολήσει τις Αρχές για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ ήταν γνωστός ως «Νιόνιος», επίσης μέλος της συμμορίας του Σκαφτούρου.

Share.

Comments are closed.