Categories: Κοινωνία

Νέο Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν οι 12 ανήλικοι που χτύπησαν και λήστεψαν συνομήλικούς τους – Σεσημασμένοι οι δράστες για οπαδικά αδικήματα

Η αστυνομία προχώρησε στην ταυτοποίηση 12 ανήλικων, που κατηγορούνται για ληστεία και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων, πράξεις που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου 2024, το βράδυ, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα και το κεφάλι δύο ανήλικους, ενώ από τον έναν κατάφεραν να αφαιρέσουν τσαντάκι, το οποίο περιείχε 70 ευρώ καθώς και προσωπικά αντικείμενα. Επιπλέον, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα και σε κοντινό σημείο απ’ το εν λόγω περιστατικό, προηγήθηκε διαπληκτισμός και χειροδικία σε βάρος του παραπάνω ανηλίκου-θύματος της ληστείας, καθώς και δύο άλλων ανηλίκων, από ομάδα των κατηγορούμενων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανηλίκων για βαριά σωματική βλάβη από κοινού και ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους 12 ανήλικους που ταχτοποιήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ, είναι σεσημασμένοι για οπαδικά αδικήματα.
Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παιδιά που τραυματίστηκαν κοντά στον ηλεκτρικό σταθμό μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και στη συνεχεία ο ένας εκ των δύο στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» για την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη.

Οι προσαγωγές
Το πρωί της Δευτέρας 15/1/2024 οι περισσότεροι από τους ανήλικους φερόμενους δράστες, προσήχθησαν από αστυνομικούς που τους αναζήτησαν στα σπίτια τους, συνοδεία των γονέων τους.
Όσοι κατηγορούμενοι δεν βρεθήκαν στα σπίτια κατά την επίσκεψη των αστυνομικών, έπειτα από σχετική τηλεφωνική επικοινωνία, προσήλθαν ενώπιον των Αρχών, μερικές ώρες αργότερα.
Όλοι οι ανήλικοι ζήτησαν και έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας, ενώ πήραν και προθεσμία για να απολογηθούν.
Στη συνέχεια αποχωρήσαν καθώς είχε λήξει το αυτόφωρο σε βάρος τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Ταυτοποιήθηκαν -12- ανήλικοι για ληστεία και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων στο Νέο Ηράκλειο Αττικής
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταυτοποιήθηκαν δώδεκα (12) ανήλικοι κατηγορούμενοι για ληστεία και σωματικές βλάβες σε βάρος ανηλίκων, πράξεις που έλαβαν χώρα βραδινές ώρες το Σάββατο (06-01-2024) στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.
Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν πληροφοριακά στοιχεία και προανακριτικά δεδομένα, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχείων των κατηγορουμένων.
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα και στο κεφάλι δύο έτερους ανήλικους, ενώ από έναν απ’ αυτούς κατάφεραν να αφαιρέσουν τσαντάκι, το οποίο περιείχε -70- ευρώ καθώς και προσωπικά αντικείμενα.
Επιπλέον, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα και σε κοντινό σημείο απ’ το εν λόγω περιστατικό, προηγήθηκε διαπληκτισμός και χειροδικία σε βάρος του ανωτέρω ανηλίκου- θύματος της ληστείας καθώς και δύο έτερων ανηλίκων από ομάδα των κατηγορούμενων.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανηλίκων για βαριά σωματική βλάβη από κοινού και ληστεία κατά συναυτουργία καθώς και σε βάρος των γονέων τους για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.»

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

8 ώρες ago

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

16 ώρες ago

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπάρχουν θύματα – Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο οι Χούθι. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου…

22 ώρες ago

Ερώτηση στη Βουλή του Στέφανου Παραστατίδη για την Ελληνική PISA

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ…

23 ώρες ago

Βαγγέλης Βουτσινάκης* : Ζωή κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό…

...Αυτή η εμβληματική -τολμώ να γράψω- αποστροφή του Παναγή Παναγιωτόπουλου* όταν αναφέρεται στις κοινές προσλαμβάνουσες,…

1 ημέρα ago

ΔΟΕ: Διοργάνωση  25ου Πανελληνίου – Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2024»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με…

1 ημέρα ago