Η εκτέλεση στον Νέο Κόσμο φέρνει πιο γρήγορα τις καρατομήσεις στην ΕΛ.ΑΣ. & αλλαγές στην Πυροσβεστική

0

H κυβέρνηση eπισπεύδει τις αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. μετά και την εκτέλεση νέου συμβολαίου θανάτου εις βάρος ενός από τα πλέον ηχηρά ονόματα του κόσμου της «νύχτας».

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥ.ΣΕ.Α. την περασμένη εβδομάδα που προχώρησε σε αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, σειρά παίρνουν σήμερα οι αλλαγές στην ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας, δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η κυβέρνηση επέλεξε, τρία εικοσιτετράωρα μετά την εκτέλεση νέου συμβολαίου θανάτου εις βάρος ενός από τα πλέον ηχηρά ονόματα της λεγόμενης «νύχτας», να επισπεύσει τις τακτικές κρίσεις στο Σώμα, θέλοντας να εκπέμψει το μήνυμα ότι προχωράει σε άμεσες, ριζικές αλλαγές με στόχο να βελτιώσει το ταχύτερο δυνατόν τις επιχειρησιακές επιδόσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν από την Κατεχάκη, απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να προχωρήσει στην αντικατάσταση του σημερινού αρχηγού Λάζαρου Μαυρόπουλου και στην θέση του αναμένεται να προαχθεί ο σημερινός επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Δημήτρης Μάλλιος. Εκτός από το κ. Μαυρόπουλο έχει αποφασιστεί και η αποστρατεία και των υπολοίπων τεσσάρων αντιστρατήγων που βρίσκονται στην κορυφή της ιεραρχίας του Σώματος. Ταυτόχρονα πρόκειται να προαχθούν, ακόμη τέσσερις αξιωματικοί με τον βαθμό του υποστρατήγου πρόκειται να προαχθούν σε αντιστράτηγους και να καταλάβουν τις θέσεις του υπαρχηγού, του προϊσταμένου του Επιτελείου και των επιθεωρητών Βορείου και Νοτίου Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από το 2004 ένας υποστράτηγος γίνεται απευθείας αρχηγός του Σώματος (ο «κανόνας» ήταν αρχηγός να γίνεται ένας εκ των αντιστρατήγων). Η τελευταία φορά ήταν 20 χρόνια πριν, το 2004, όταν είχε τοποθετηθεί ύστερα από απόφαση του ΚΥ.ΣΕ.Α., αρχηγός ο Φώτης Νασιάκος, ο αξιωματικός που συνέδεσε το όνομά του με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Τότε ο κ. Νασιάκος προήχθη σε αντιστράτηγο και απευθείας έλαβε τη θέση του αρχηγού, όπως δηλαδή θα γίνει τώρα με τον κ. Μάλλιο. Μόνο που τώρα οι κρίσεις θα είναι ακόμα πιο «βαθιές», καθώς τότε υπήρχαν βάσει της τότε ιεραρχικής δομής τρεις αντιστράτηγοι (οι οποίοι είχαν «κοπεί») ενώ τώρα «κόβονται» πέντε αντιστράτηγοι.

Αλλαγές αναμένεται να αποφασίσει το ΚΥ.ΣΕ.Α. και στην κορυφή της ιεραρχίας της Πυροσβεστικής. Ο νυν αρχηγός Γιώργος Πουρναράς αναμένεται να πάρει τον δρόμο της αποστρατείας, όπως επίσης και οι άλλοι δύο αντιστράτηγοι του Σώματος Μάριος Αποστολίδης και Χρήστος Λάμπρης. Στη θέση του αρχηγού αναμένεται να τοποθετηθεί με εισήγηση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας ο υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).

Share.

Comments are closed.