Τέντρος Γκεμπρεγέσους-Π.Ο.Υ.: Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να τερματιστεί η βία για να αποφευχθούν περιττοί θάνατοι και τραυματισμοί στη Γάζα

0

Σε μια έντονα συναισθηματικά φορτισμένη έκκληση κάνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους (Tedros  Adhanom Ghebreyesus), για τα 100 ημέρες πολέμου στη Γάζα και κατγγέλει ότι «πάνω από 300 επιθέσεις έχουν δεχθεί νοσηλευτικοί χώροι καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει συνεχή έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης σε κρίσιμη βοήθεια» στον θύλακα της Γάζας.
Σημειώνει ότι μόνο 15 νοσοκομεία παραμένουν σε λειτουργία αλλά είναι σε θέση να παρέχουν μόνο περιορισμένες υπηρεσίες.
Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας «αποτρέπονται επανειλημμένα από την παροχή της βοήθειας που τόσο κρίσιμης ανάγκης».
«Οι άνθρωποι στη Γάζα ζουν στην κόλαση. Πουθενά δεν είναι ασφαλείς. 100 ημέρες συνεχούς, αδιάκοπης ανασφάλειας και φόβου είναι πέρα από λόγια», έγραψε στο X. «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να τερματιστεί η βία για να αποφευχθούν περισσότεροι περιττοί θάνατοι και τραυματισμοί».

Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής του Π.Ο.Υ. Τέντρος Γκεμπρεγέσους
«Σήμερα συμπληρώνονται 100 ημέρες τραγωδίας.
7 Οκτωβρίου: επίθεση από τη Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες στο
#Ισραήλ . 1300 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περισσότεροι τραυματίστηκαν. Φρικτές αναφορές για έμφυλη βία. Συνελήφθησαν όμηροι — περίπου 130 ακόμη σε αιχμαλωσία, πολλοί χρειάζονται ιατρική περίθαλψη. Οικογένειες απελπίζονται για την απελευθέρωση των αγαπημένων τους.
Ακολούθησε μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση στη #Γάζα , η οποία προκλήθηκε από τη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ, και εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη. Περισσότεροι από 24.000 κάτοικοι της Γάζας σκοτώθηκαν — 70% γυναίκες και παιδιά. περισσότεροι τραυματίες, πολλοί βαριά.
Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε νοσηλευτικούς χώρους και τη συνεχή έλλειψη ασφαλούς πρόσβασης σε κρίσιμης σημασίας βοήθεια, η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Λωρίδα σταμάτησε να λειτουργεί. Οι 15 εγκαταστάσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν μπορούν να παρέχουν περιορισμένη υγειονομική περίθαλψη.
Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη Γάζα εργάζονται ηρωικά σε συγκλονιστικές συνθήκες.

Ασθενείς αντιμετωπίζουν ακρωτηριασμούς που μπορούν να αποφευχθούν λόγω της καταστροφής του συστήματος υγείας. Όσοι έχουν σοβαρές χρόνιες παθήσεις πεθαίνουν λόγω έλλειψης φροντίδας. Οι ασθένειες εξαπλώνονται σε έναν πληθυσμό που αναγκάζεται να συνωστίζεται σε όλο και μικρότερους χώρους, με λίγο καθαρό νερό ή πρόσβαση σε εγκαταστάσεις υγιεινής.
@ΠΟΥ, @ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ και οι εταίροι εμπόδισαν επανειλημμένα να παράσχουν τη βοήθεια που ήταν τόσο αναγκαία.
Οι άνθρωποι στη Γάζα ζουν στην κόλαση. Πουθενά δεν είναι ασφαλείς. 100 μέρες, και συνεχίζεται αδιάκοπης ανασφάλεια και φόβος που είναι πέρα από λόγια.
Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να τερματιστεί η βία για να αποφευχθούν περισσότεροι περιττοί θάνατοι και τραυματισμοί.

Απελευθερώστε τους ομήρους τώρα.
#CeasefireNOW

Share.

Comments are closed.