Μηνυτήρια αναφορά Διευθυντών Λυκείων των οποίων εκπαιδευτικοί δέχθηκαν απειλητικά εθνικιστικά και ρατσιστικά συνθήματα

0

Μηνυτήρια αναφορά για τα ρατσιστικά απειλητικά μηνύματα μίσους που έγραψαν στους τοίχους των σχολείων τους μέλη της επονομαζόμενης «οργάνωση εθνικιστών Μαγνησίας» την προηγούμενη Δευτέρα, κατέθεσαν χθες στην αστυνομική διεύθυνση Βόλου οι Διευθυντές του Εσπερινού Γενικού Λυκείου και του 2ου Πρότυπου Γενικού Λυκείου Βόλου Χρήστος Παπαϊωάννου και Σπανόπουλος Δημήτρης.

Συγκεκριμένα οι δυο διευθυντές, υπέβαλαν μήνυση κατά αγνώστων για:

  1. Φθορά δημόσιας περιουσίας
  2. Απειλητικά μηνύματα μίσους που στοχοποιούν τους εκπαιδευτικούς
  3. Υποκίνηση μαθητών σε ρατσιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι έγραψαν τους τοίχους του Σχολικού συγκροτήματος Αναύρου Μαγνησίας, όπου συστεγάζονται το Εσπερινό ΓΕΛ, το 2ο Πρότυπο ΓΕΛ και το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Βόλου απειλητικά συνθήματα, όπως «φόλα στους ανθέλληνες καθηγητές» και άλλα συνθήματα με τα οποία χαρακτήριζαν το έργο των εκπαιδευτικών ως «ανθελληνική προπαγάνδα». Παράλληλα η παραπάνω οργάνωση γέμισε τους τοίχους των σχολείων με αυτοκόλλητα που καλούσαν τους μαθητές σε δράση, γιατί όπως ανέφεραν «όσο συνεχίζεται των λαθρο η εισβολή τόσο θα σκοτώνουν έθνος και φυλή».
Πάντως οι Διευθυντές των δύο Λυκείων τονίζουν ότι:

  • Ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η καλλιέργεια δημοκρατικών συνειδήσεων των μαθητών μας είναι βασικό μέλημα της σχολικής κοινότητας.
  • Το δημοκρατικό σχολείο θα σταθεί ανάχωμα σε φασίζουσες ρατσιστικές δράσεις που δηλητηριάζουν τις ψυχές των μαθητών μας.
Share.

Comments are closed.