Ο Κασσελάκης έκοψε κάθε γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ – Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

0

Ο πρόεδρος το ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τορπίλισε με την ολομέτωπη επίθεσή του εναντίον του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, τη συζήτηση που είχε ανοίξει εντός του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς
Γίνεται φανερό ότι ο κ. Κασσελάκης επανέφερε τη γραμμή Πολάκη υπέρ της αυτόνομης πορείας και της ανταγωνιστικής στάσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
«Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος;».
Με αυτά τα λόγια ο κ. Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στο δελτίο του STAR, επιχείρησε να κλείσει κάθε περιθώριο από την πλευρά του για το ενδεχόμενο συζήτησης με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.
Και τούτο σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζεται ασφυκτικά από τα όμορα πολιτικά κόμματα με τα ποσοστά του να καταγράφουν μια διαρκή κάμψη και παρότι είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται πλέον σταθερά μετά τις εσωκομματικές εκλογές στην τρίτη θέση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η τελευταία δημοσκόπηση της prorata για το Attica TV, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ προηγείται με 30%, δεύτερο είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13% και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,5%, νιώθοντας την ανάσα του ΚΚΕ, που φλερτάρει πλέον με αξιώσεις για την τρίτη θέση.
Αυτή η τακτική του κ. Κασσελάκη έβαλαν φωτιά στο εσωκομματικό σκηνικό, καθώς ουσιαστικά απορρίπτει κατηγορηματικά το όποιο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες δυνάμεις του χώρου.
Η επίθεση στον κ. Ανδρουλάκη πρακτικά ήταν απάντηση στον πλήρως ενεργοποιημένο Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος κατέθεσε πολιτική πλατφόρμα στον δρόμο προς το Συνέδριο με την οποία καλεί σε «μέτωπο δημοκρατίας» απέναντι στη Δεξιά με συνεργασίες και συμπράξεις από τα κάτω σε κορυφαία ζητήματα της κοινωνίας, όπως η Υγεία και τα δημόσια πανεπιστήμια.
Ο οποίος Τεμπονέρας είναι μάλιστα και από τα πρόσωπα που διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και με αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη Νέα Αριστερά, η οποία μόνο αρνητικά δεν απαντά σε μια ενδεχόμενη συνεργασία για την ανάταξη των δυνάμεων του χώρου ώστε να ανατραπεί η μονοκρατορία της ΝΔ.
Επιπλέον αυτή την τακτική είναι βέβαιο ότι δεν την είδαν θετικά οι τρεις της πολιτικής γραμματείας Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης, οι οποίοι προτείνουν την αλλαγή ευρωομάδας με τη μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Ιδιαίτερα ο κ. Ζαχαριάδης είναι και από τα πρόσωπα που έχουν εργαστεί για να διατηρούνται ζωντανοί και δίαυλοι επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία στιγμή της σύμπραξης στον Δήμο της Αθήνας.

Το ΠΑΣΟΚ σήκωσε το γάντι
Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινοβραδινό σχόλιο του Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τη συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Ανδρουλάκης δέχθηκε προ μηνών τον κ. Κασσελάκη μετά από αίτημα του, όπως επέβαλλε ο πολιτικός πολιτισμός, και στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, του εξήγησε αναλυτικά όλα τα νομικά βήματα, στα οποία προέβη ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Από τα λεγόμενά του φαίνεται ότι είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να καταλάβει.
Ο ένθερμος οπαδός και παρ’ ολίγον Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη, καλό θα ήταν να βουτάει τη γλώσσα του στο μυαλό, ώστε να μην θυμίζει τον ψηφιακό βούρκο της Νέας Δημοκρατίας.
Οι σημερινές δηλώσεις του είναι αποκαλυπτικές ότι πρόκειται για έναν «Πολάκη made in USA».
Του ευχόμαστε καλό τριήμερο στις Σπέτσες και του χρόνου στο Μαϊάμι!
Υ. Γ. Αναμένουμε τη δημοσιοποίηση της δανειακής σύμβασης μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζουμε ότι θα συνοδεύεται από το αναλυτικό πόθεν έσχες του

Share.

Comments are closed.