Ξυλοδαρμός 14χρονου στην Αγία Παρασκευή: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δράστες -Δίωξη για παραμέληση στους γονείς

0

Ενώπιον του ανακριτή ανηλίκων αναμένεται να βρεθούν το αμέσως προσεχές διάστημα για να απολογηθούν οι ανήλικοι οι οποίοι φέρονται να απείλησαν και να χτύπησαν τον 14χρονο μαθητή στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη από την Εισαγγελία για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα

Οι κατηγορίες
Συγκεκριμένα, οι δύο ανήλικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες όπως:

  • ληστεία (κακούργημα),
  • απλή σωματική βλάβη (πλημμέλημα),
  • παράνομη βία (πλημμέλημα),
  • παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα (πλημμέλημα),
  • φθορά ξένης ιδιοκτησίας (πλημμέλημα).

Όλα τα παραπάνω αδικήματα, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρονται να έχουν τελεστεί από κοινού. Ως εκ τούτου, οι ανήλικοι θα βρεθούν σύντομα ενώπιον του Ανακριτή Ανηλίκων, στον οποίο διαβιβάστηκε η δικογραφία, προκειμένου να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους αποδίδονται και να απολογηθούν.

Αναζητείται ο τρίτος ανήλικος
Πάντως, οι αστυνομικές έρευνες για την επίθεση σε βάρος του 14χρονου στην Αγία Παρασκευή δεν έχουν σταματήσει, καθώς οι Αρχές αναζητούν έναν τρίτο ανήλικο, ο οποίος ακόμα δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Κατηγορούμενοι για παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων
Παράλληλα, από την Εισαγγελία έχει σχηματιστεί ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς των παιδιών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο 14χρονος επέστρεψε στο σχολείο του
Ο 14χρονος επέστρεψε στο σχολείο του, τη Δευτέρα (08/01), συνοδευόμενος από τον πατέρα του και τον δικηγόρο του, κατόπιν συμβουλής της ψυχολόγου που παρακολουθεί τον ανήλικο. Επισημαίνεται ότι ο ίδιος είναι ακόμα αγχωμένος, καθώς ένας από τους θύτες φοιτά στο ίδιο σχολείο με αυτό που πηγαίνει το θύμα. Όπως, όμως, έγινε γνωστό, ο δράστης θα αποβληθεί δια παντός από το ιδιωτικό σχολείο που φοιτά, αν δεν έχει ήδη αποβληθεί από αυτό.

Share.

Comments are closed.