Παραιτήθηκε από το δήμο Αθηναίων η Αλεξία Εβερτ, της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη

0

Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων ανακοίνωσε η Αλεξία Έβερτ με χθεσινοβραδινή ανάρτησή της. Η τέταρτη σε σταυρούς δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Κώστα Μπακογιάννη δεν ανέφερε τους λόγους της απόφασή της, ενημέρωσε ωστόσο ότι «δεν πάω στο Harvard να διδάξω», κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται εάν αφήνει κάποια αιχμή για τον τέως δήμαρχο, δεδομένου ότι ο ηττημένος πρώην δήμαρχος ετοιμάζεται να επισκεφτεί τις ΗΠΑ, όπου θα παραμείνει για μεγάλο διάστημα ώστε να παρακολουθήσει προγράμματα στο Ινστιτούτο Πολιτικής του Kennedy School.
Συγκεκριμένα η Αλεξία Έβερτ γράφει στην ανάρτησή της «Λυπάμαι που το ανακοινώνω βράδυ. Μετά από πολύ σκέψη που λόγω οικογενειακού DNA δεν με παίρνει πολύ χρόνο να πάρω αποφάσεις. Λέγεται αυθορμητισμός. Λέγεται οξυδέρκεια. Ευχαριστώ πολύ όσους με στήριξαν, δεν πάω στο Harvard να διδάξω, κάθομαι σπίτι μου να προσέχω την οικογένειά μου., τη γειτονιά μου, τους συμπολίτες μου. Καλή επιτυχία σε όλους για την επιλογή τους, καλή επιτυχία στον Λευτέρη Σκιαδά που με διαδέχεται (με μόνο 20 ψήφους διαφορά) και είναι πανάξιος. Λυπάμαι αν σας απογοητεύω αλλά έκρινα και η απόφαση μου είναι προς το καλό όλων
Φαίνεται τελικά πως η Α. Έβερτ δεν συγχώρησε τον Κ. Μπακογιάννη που την εξώθησε παραίτηση από τη θέση αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά από αυτό το σχόλιό της για συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πρεσβεία των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη αυτοδιοικητική θητεία της είχε απασχολήσει την επικαιρότητα όταν αποκάλεσε «κατσαρίδες και τρωκτικά» τους διαδηλωτές του ΚΚΕ που τίμησαν την 47η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 2020. Έπειτα από αυτήν τη φασίζουσα φρασεολογία ανάρτηση παραιτήθηκε από αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Επίσης τον Σεπτέμβριο του 2022 είχε εξαπολύσει επίθεση στον τότε δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αθηναίων και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλο Γερουλάνο, σε ανύποπτο χρόνο, επειδή καταψήφισε έναν απολογισμό.
Στο δημοτικό συμβούλιο, ως πρώτος επιλαχών, θα την αντικαταστήσει, ο Ελευθέριος Σκιαδάς, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Share.

Comments are closed.