Μανώλης Χριστοδουλάκης: Με υπογραφή Πρωθυπουργού, η κυβέρνηση απέτυχε στο θέμα της ασφάλειας [Βίντεο]

0

«Το κεντρικό πολιτικό ζήτημα του ανασχηματισμού, είναι η παραδοχή ότι η κυβέρνηση απέτυχε ξεκάθαρα στα θέματα της ασφάλειας», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τη Χριστίνα Βίδου, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν αφορά μόνο την οπαδική βία, αλλά υπάρχει ένα διάχυτο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών αναφορικά με την έκρηξη εγκληματικότητας και την χαμηλή αστυνόμευση εξαιτίας ελλείψεων στη στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων. Όταν, για παράδειγμα, στις νυχτερινές βάρδιες από τον Χολαργό μέχρι το Μαραθώνα υπάρχει μόνο ένα περιπολικό, καταλαβαίνουμε όλοι το πρόβλημα».

Ο κ. Χριστοδουλάκης, μιλώντας για τον μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η αποτυχία της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπές διορθωτικές αλλαγές. Τόνισε, δε, ότι ο ανασχηματισμός αναδεικνύει και μία ένδεια στελεχών της ΝΔ καθώς τα ίδια πρόσωπα ανακυκλώνονται στα Υπουργεία και αυτό αποδεικνύει και μια συστηματική φθορά τόσο του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ, όσο και των κυβερνητικών πολιτικών. «Για εμάς όμως το ζητούμενο και η δική μας πρόταση διακυβέρνησης, αφορά, όχι τη φθορά των στελεχών της κυβέρνησης, αλλά το πώς θα λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο πολίτης».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υπενθύμισε τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης που παραμένουν ίδιες και αφορούν τους σταθερά υψηλούς έμμεσους φόρους, τη μη ενίσχυση του μέσου μισθού και τη συστηματική απαξίωση των ελέγχων στην αγορά. «Όταν η κυβέρνηση υποσχόταν στους πολίτες ότι ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500 ευρώ, δεν του είπε ότι για να το πετύχει θα πρέπει να δουλεύει έως και 13 ώρες σε δύο και τρεις δουλειές».

Συνέχισε, αναφέροντας παραδείγματα βαριάς αισχροκέρδειας, η οποία, συνειδητά δεν πατάσσεται από την κυβέρνηση, από το βρεφικό γάλα, μέχρι την αύξηση των διοδίων. «Υπάρχει μια σαφής ανεπάρκεια της κυβέρνησης να παρέμβει στην αγορά και όταν τελικά το κάνει, επιλεκτικά, επιβάλλοντας πρόστιμα, αυτά δεν περνάνε μακροπρόθεσμα στο ράφι, με αποτέλεσμα και οι πολίτες να πληρώνουν πιο ακριβά τα αγαθά, και ο παραγωγός να μην έχει το επιθυμητό κέρδος. Με κάποιους λίγους να θησαυρίζουν σε συνθήκες ακραίας κρίσης».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Συρίγου ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε εκ νέου ότι οι δηλώσεις είναι προβληματικές, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Τουρκία στη βάση του αφηγήματος της περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λοζάνης. «Στα εθνικά μας ζητήματα, τα οποία δεν αφορούν μια παράταξη ή ένα κόμμα, αλλά το σύνολο του πολιτικού κόσμου, δεν χωράνε ούτε προσωπικές αλλά ούτε και «επιστημονικές» απόψεις. Ο καθένας που τοποθετείται στο δημόσιο διάλογο, πόσο μάλλον ένας κυβερνητικός βουλευτής, οφείλει να είναι πολλαπλά προσεκτικός. Η πάγια θέση της χώρας στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και δεν μιλά για παρωχημένη συνθήκης της Λοζάνης», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1 με τη συνέντευξη του κ. Χριστοδουλάκη

Share.

Comments are closed.