Διαψεύδει η κυβέρνηση ότι ο Μητσοτάκης πρότεινε στον Κασσελάκη υπουργείο το 2019 – «Απολύτως ψευδές» λέει και ο Διαματάρης

0

Για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στα όσα είπε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, στην εφημερίδα Documento.

Μετά τον Παύλο Μαρινάκη, ο Αντώνης Διαματάρης έκανε την εξής ανάρτηση:
«Τo δημοσίευμα της εφημερίδας Documento (έκδοση 6ης-7ης Ιανουαρίου 2024) ότι δήθεν εγώ πρότεινα στον κ. Στέφανο Κασσελάκη εκ μέρους του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέση υπουργού μετά τις εκλογές του 2019 και εκείνος αρνήθηκε είναι απολύτως ψευδές. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».


Συγκεκριμένα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento αναφέρει ότι ο Μανώλης Καπνισάκης, αποκάλυψε ότι το 2019, όταν ανέλαβε πρώτη φορά πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε πρόταση στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει υπουργός, την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί.
Γράφει το Documento στην ηλεκτρονική του έκδοση:
«Και όμως συνέβη! Παρά το ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως και όλος ο μηχανισμός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και όλα τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν εδώ και τουλάχιστον τρεις μήνες να χτυπήσουν τον νέο πλέον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, με μια συνέντευξη-βόμβα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Καπνισάκης, ανέτρεψε όλα τα δεδομένα.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στη συνέντευξή του που κυκλοφορεί στο Documento του Σαββάτου 6/1/2024, ήταν ο ίδιος ο Αντώνης Διαματάρης που μεσολάβησε και του πρότεινε χαρτοφυλάκιο στην πρώτη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2019.
Προσθέτει πως η απάντηση που εισέπραξε ο εκδότης του «Εθνικού Κήρυκα» -με τη σύντομη υπουργική θητεία- ήταν αρνητική.
Όπως λέει ο Μανώλης Καπνισάκης ο οποίος γνωρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη από όταν ήταν 14 ετών: «…ο Στέφανος είχε πολιτικές ανησυχίες και κοινωνικές ευαισθησίες και θα έβρισκε τον τρόπο να ασχοληθεί με την πολιτική. Δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθεί πουθενά αλλού παρά μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου υπήρχαν στο παρελθόν κρούσεις και από άλλο κόμμα…»
Και προσθέτει:
«Το 2019, προ των εθνικών εκλογών, ο Αντώνης Διαματάρης τον προσέγγισε για λογαριασμό του Κυρ. Μητσοτάκη και του πρότεινε θέση εξωκοινοβουλευτικού υπουργού, την οποία ο Στέφ. Κασσελάκης αρνήθηκε»
Ολόκληρη η συνέντευξη του Μανώλη Καπνισάκη στο Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1/2024»

Σχολιάζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για «αποκύημα επιστημονικής φαντασίας», αναφέροντας «δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, δεν είναι κακό κάποιος να έχει υπερβολική αυτοπεποίθηση» και προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι καλό όταν αφορά τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτό που υποστηρίζει ο Μανώλης Καπνισακης δεν έχει καν επαφή με την πραγματικότητα, ενώ έθεσε το ερώτημα αν αυτό που θέλει να πει ο κ. Καπνισάκης είναι ότι ο πρωθυπουργός «πρότεινε ένα οποιοδήποτε υπουργείο σε έναν οποιοδήποτε άνθρωπο που αρθρογραφούσε υπέρ του και ήταν υποστηρικτής του;».

Υπενθυμίζεατι ότι Αντώνης Διαματάρης είναι ο εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας στις ΗΠΑ «Εθνικός Κήρυκας» στην οποία αρθρογραφούσε ο Στέφανος Κασσελάκης και είχε διατελέσει υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού από τον Ιούλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019.
Ο κ. Διαματάρης είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, το 2019, καθώς είχε υποστηρίξει ότι διέθετε μεταπτυχιακό από το Columbia, αλλά τελικά και παραδέχτηκε ότι δεν είχε και οδηγήθηκε σε παραίτηση από τη θέση του υφυπουργού.

Share.

Comments are closed.