Bloomberg: Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ με στυπτηρία της Goldman Sachs Κασελάκη «δεν βγαίνει»

0

Με τίτλο «Το στοίχημα της Ελληνικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε στυπτηρία Goldman δεν λειτουργεί», σχολίαzei το Bloomberg την αμφιλεγόμενη ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Στέφανο Κασελάκη.
Το άρθρο του Bloomberg αρχίζει ως εξής: «Ο νέος ηγέτης της ελληνικής αντιπολίτευσης έχει λιγότερο από μισό χρόνο για να κερδίσει τους ψηφοφόρους στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αλλά πριν από αυτό πρέπει να πείσει το δικό του κόμμα. Οι προοπτικές και για τα δύο φαίνονται σκοτεινές».
Ο Στέφανος Κασελάκης ήταν μια απίθανη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα που τάχθηκε ενάντια στις πολιτικές λιτότητας της ΕΕ και παραλίγο να αναγκάσει τη χώρα να βγει από το ευρώ το 2015.
Ο πρώην έμπορος της Goldman Sachs ήταν ουσιαστικά άγνωστος πριν διεκδικήσει την ηγεσία τον Σεπτέμβριο και κέρδισε λόγω του χάους που άφησε πίσω του ο προκάτοχός του, καθώς δεν υποστήριξε κανέναν από τους υποψηφίους.
Το αποτέλεσμα είναι ένας ηγέτης του κόμματος του οποίου οι απόψεις – υποστήριξη για ιδιωτικά πανεπιστήμια και δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών για εργαζομένους – συνάδουν περισσότερο με το παρελθόν του στη Wall Street παρά με τους ακτιβιστές της παλιάς σχολής που τώρα προσπαθεί να ηγηθεί.

«Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα»
«Ανέλαβα μόλις τρεις μήνες πριν», είπε ο Κασελάκης στο Bloomberg. «Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα. Αλλά να είστε σίγουροι, είμαστε σε καλό δρόμο και θα αφήσουμε μια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές».

Το Bloomberg ρίχνει μια ματιά στο πώς κατάφερε ο Κασελάκης να εκλεγεί στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και τις τελευταίες εξελίξεις όπου οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη πτώση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο όρος «ριζοσπαστική αριστερά» δεν μεταφράζεται τέλεια στα αγγλικά», είπε ο Κασελάκης σε συνέντευξή του. «Η πρόθεση είναι να πούμε «πρωτοποριακή αριστερά». Η Αριστερά που δεν φοβάται να φέρει μπροστά μεγάλες, φιλόδοξες ιδέες, λύσεις που μπορεί να κάνουν τις ελίτ να νιώθουν άβολα».
Αυτός είναι ο ορισμός με τον οποίο ταυτίζεται το «πλήρως», είπε. «Όλη μου η ζωή και σίγουρα η ζωή μου στην ελληνική πολιτική ήταν ριζοσπαστική ρηξικέλευθη».

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis
Πρόσφατη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για τον Ελεύθερο Τύπο έδειξε ότι η κυβερνώσα Νέα Δημοκρατία έχει 32,1% στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ το ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 12,2% και στην τρίτη θέση η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 10,4%.
Το ΚΚΕ τους ακολουθεί με 8,5%, η Ελληνική Λύση με 4,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,0%, το Κίνημα Ελευθερίας με 2,7%, η Νίκη με 2,6%, η MεΡα25 με 2,3% και η Νέα Αριστερά με 1,8%.
Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει τις πιο θετικές απόψεις με 38%. Ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ με 24%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 20%, ενώ ο Κασελάκης είναι έκτος με μόλις 10%.

  • Διαβάστε το πρωτότυπου άρθρο της δημοσιογράφου Eleni Chrepa του οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg  με τίτλο «Greek Radical Left’s Bet on a Goldman Alum Isn’t Working Out», στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.