Σε μισή ώρα ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός  Ποια υπουργεία αλλάζουν χέρια – Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν

0

Σε μισή ώρα από τώρα θα ανακοινωθούν και επίσημα οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.
Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18.00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.
Η μεγάλη αλλαγή φαίνεται ότι θα είναι η αντικατάσταση του Γιάννη Οικονόμου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η επιστροφή στην Κατεχάκη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στη θέση του κ. Χρυσοχοΐδη στο Υγείας φαίνεται ότι μετακομίζει ο Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ στις πιθανές αλλαγές ακούγεται και η αποχώρηση του Μάκη Βορίδη από το επιτελείο του πρωθυπουργού, λόγω της διαφωνίας του με τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών που θα νομοθετήσει η κυβέρνηση προσεχώς.
Ο Βασίλης Σπανάκης ή ο Κώστας Τσιάρας θεωρούνται οι επικρατέστεροι για το υπουργείο Εργασίας στην θέση του Άδωνι Γεωργιάδη.
Δεν είναι ακόμα σαφές αν την τύχη του Γιάννη Οικονόμου θα ακολουθήσει και ο υφυπουργός του ΠΡΟΠΟ Κώστας Κατσαφάδος, που βρέθηκε στο στόχαστρο του Ολυμπιακού μετά τα επεισόδια στου Ρέντη.
Πιθανό θεωρείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης να αναλάβει και χαρτοφυλάκιο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.
Πάντως κυβερνητικές πηγές, σχολίαζαν ότι «κανείς δεν συζητάει για ανασχηματισμό, αλλά για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω». Με άλλα λόγια δεν θα είναι μια συνολική ανατροπή του κυβερνητικού σχήματος, αλλά στοχευμένες αλλαγές υπουργών που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και στόχος του είναι η επαναλειτουργία της κυβερνητικής μηχανής.

Share.

Comments are closed.