Μανώλης Χριστοδουλάκης: Εμείς με τα εθνικά μας θέματα δεν παίζουμε. Δεν παίξαμε ποτέ. [Βίντεο]

0

«Οι τοποθετήσεις στο δημόσιο διάλογο, ιδίως στελεχών της κυβέρνησης, οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές» ξεκαθάρισε μιλώντας στο OPEN TV, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Π. Στάθη και τον Γ. Κολοκυθά,  ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, και συνέχισε τονίζοντας πως «οι δηλώσεις του κ. Συρίγου περί «παρωχημένης συνθήκης της Λωζάνης», είναι σε ευθεία συνάρτηση με τις χρόνιες επιδιώξεις της Τουρκίας και με τη στρατηγική του ακραίου αναθεωρητισμού του Ερντογάν».

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν υποκρύπτεται κάτι σε αυτήν τη δήλωση, ο κ. Χριστοδουλάκης υπενθύμισε ότι είναι πολύ επικίνδυνο ο καθένας να διατυπώνει την προσωπική του άποψη, σε ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. «Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση. Οι κόκκινες γραμμές οφείλουν να παραμείνουν κόκκινες. Και η οποιαδήποτε δυνητική μεταστροφή της εθνικής στρατηγικής δεν είναι ιδιοκτησιακό καθεστώς της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά χρειάζεται ευρύτερες πολιτικές και κομματικές συναινέσεις».

Κλείνοντας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα εθνικά μας ζητήματα. «Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να μη δίνουμε πατήματα στον αναθεωρητισμό της Τουρκίας».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη του Μανώλη Χριστοδουλάκη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV

Share.

Comments are closed.