Εντάσσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο των 230.000 ευρώ, του Κασσελάκη προς την Αυγή & το «Κόκκινο»

0

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιστροφή του από το Φανάρι για τα Θεοφάνια, καλείται να λύση το πρόβλημα που έχει προκύψει με το «προεδρικό» δάνειο των 230.000 ευρώ σε εφημερίδα και ραδιόφωνο.
Το κλίμα έχει βάρυνει απότομα στο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του περιμένουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επιστρέψει στην Αθήνα ώστε να δοθούν και οι απαραίτητες εξηγήσεις για το περίφημο «προεδρικό» δάνειο που έδωσε για να πληρωθούν δώρα και μισθοί στην εφημερίδα Αυγή και στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο.
Από τη στιγμή που έγινε η διαρροή για το δάνειο Κασσελάκη στα κομματικά μέσα όχι μόνο δεν έφερε χαμόγελα για την «καλή» κίνηση του προέδρου, αλλά έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, δεδομένου ότι η ενόχληση στο εσωτερικό του κόμματος είναι διάχυτη.
Ο συγκεκριμένος τρόπος δανεισμού των κομματικών Μέσων με δάνεια από τους ίδιους του βουλευτές δεν λάμβανε ποτέ διαστάσεις εσωκομματικά και τώρα στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη ο αδιαφανής τρόπος δανεισμού δημιουργεί πληθώρα ερωτημάτων τα οποία θα κληθούν αργά ή γρήγορα να απαντήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ.
Πέρα από τα ηθικά πολιτικά ερωτήματα για το αν μπορεί ο ίδιος ο πρόεδρος ενός κόμματος να εμφανίζεται και ως ο χρηματοδότης του, το βασικότερο ζήτημα είναι το ποια είναι η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δανεισμό των κομματικών Μέσων Ενημέρωσης και τούτο γιατί το όνομα της εταιρείας παραμένει άγνωστο και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβουν την ανησυχία τους για νομικές και άλλες κυρώσεις που στο τέλος θα επιβαρύνουν την ίδια την Κουμουνδούρου.
Μάλιστα ένα από τα ερωτήματα είναι γιατί δεν επελέγη ο προσωπικός δανεισμός από τον κ. Κασσελάκη όπως συμβαίνει με τους Βουλευτές του κόμματος και συγκεκριμένα τους 4 από τους 36 που κατάφεραν να «εκδώσουν» δάνειο 10.000€ για να καλυφθούν οι μισθολογικές ανάγκες των δυο κομματικών μέσων.
Επιπλέον το άλλο αρνητικό είναι ότι το περιβάλλον Κασσελάκη δεν αποκαλύπτει το όνομα της εταιρείας του προέδρου από την οποία προέκυψε ο δανεισμός των 20.000 + 210.000 ευρώ και οι ανησυχίες διογκώθηκαν, γιατί είναι διάχυτο το ερώτημα αν πρόκειται για εταιρεία off shore όπως συμβαίνει με όλες σχεδόν τις ναυτιλιακές εταιρείες, τον κλάδο από τον οποίο προέρχεται επιχειρηματικά ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Να τονισθεί ότι βάση του νόμου ο κ. Κασσελάκης δεν είναι υποχρεωμένος να καταθέσει από τώρα πόθεν έσχες. Αυτό θα το κάνει εντός του έτους, αλλά απαιτείται ενάμιση τουλάχιστον έτος για να ελεγχθεί και δημοσιοποιηθεί.
Τα τελευταία πόθεν έσχες των πολιτικών που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη Βουλή αφορούσαν στο οικονομικό έτος του 2021 και κατατέθηκαν στη Βουλή το 2022.

Share.

Comments are closed.