Το Ισραήλ συνεχίζει την επίθεση καθώς ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα ξεπερνά τους 22.000

0

Οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχίστηκαν σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας με μικρή υποχώρηση, καθώς ο αριθμός των νεκρών στον θύλακα ξεπέρασε τον αριθμός των 22.000.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Χαμάς ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον σε 22.185, ενώ τουλάχιστον 57.000 έχουν τραυματιστεί.
Οι αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις συνεχίστηκαν σε όλη τη Λωρίδα, συμπεριλαμβανομένου του νότου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι έχουν κατευθυνθεί να αναζητήσουν ασφάλεια.
Περίπου τα δύο τρίτα από αυτούς που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα είναι γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο. Το Ισραήλ ξεκίνησε την εκστρατεία του μετά την επιδρομή της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, η οποία σκότωσε περίπου 1.140 και είδε περίπου 240 ομήρους.
Συνολικά, 207 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε 15 ισραηλινές επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Ανέφερε επίσης ότι 338 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο δημοσιογράφος Hani Mahmoud (Χάνι Μαχμούντ) του Al Jazeera, ο οποίος κάνει ρεπορτάζ από τη Khan Younis (Χαν Γιουνίς) στο νότιο μέρος της Λωρίδας της Γάζας, είπε ότι σημειώθηκε «έντονος βομβαρδισμός» στις κεντρικές και νότιες περιοχές χθες το βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.
«Υπήρξαν αναφορές για τεράστιες εκρήξεις σε αυτές τις δύο περιοχές, στο Khan Younis και σε καταυλισμούς προσφύγων στο κεντρικό τμήμα», είπε. Η ένταση των βομβαρδισμών και το γεγονός ότι πολλοί δρόμοι και πολλές υποδομές καταστράφηκαν εμπόδισαν τα ασθενοφόρα να μεταβούν στα χτυπημένα σημεία και να μεταφέρουν ανθρώπους στα νοσοκομεία.
Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν ένα σπίτι στην πόλη Deir al Balah (Ντέιρ ελ-Μπαλάχ) στην κεντρική Γάζα και η πλειονότητα των νεκρών ήταν γυναίκες και παιδιά, μετέδωσε το τοπικό παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.
Στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Deir al-Balah της Γάζας, ένα κορίτσι σκοτώθηκε και πολλά άλλα τραυματίστηκαν όταν ένα ισραηλινό drone άνοιξε πυρ στην αγορά.
Εν τω μεταξύ, στο Khan Younis, στη νότια Γάζα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί από τη βόρεια Γάζα από τις 13 Οκτωβρίου, όταν ο ισραηλινός στρατός διέταξε τον κόσμο να  εκκενωθεί προς τα νότια με 24 ώρες προειδοποίησης.

Επίθεση στις ισραηλινές δυνάμεις
Στον προσφυγικό καταυλισμό Bureij της Γάζας, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Qassam, δήλωσε ότι συγκρούστηκε με τις ισραηλινές δυνάμεις στο ανατολικό τμήμα του καταυλισμού, ενώ χτύπησε  επίσης ένα ισραηλινό τανκ Merkava.

Οι Ταξιαρχίες al-Quds , η ένοπλη πτέρυγα της Ισλαμικής Τζιχάντ, αναέουν ότι οι μαχητές της έδωσαν ένοπλη μάχη με Ισραηλινούς στρατιώτες στον προσφυγικό καταυλισμό Bureij που είχε ως αποτέλεσμα τραυματισμούς μεταξύ των στρατιωτών.
Επίσης ανακοίνωσαν επίσης ότι έπληξαν τον ισραηλινό στρατό με όλμους στην περιοχή al-Mahatta στο Khan Younis.
Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μέλη της Χαμάς που έβαζαν νάρκες κατά μήκος της ακτογραμμής της Γάζας και σε κοντινά κτίρια.

Επίσης ανακοίνωσε ότι σκοτώθηκαν τρία μέλη της Χαμάς σε αεροπορική επίθεση αφού τα είδαν να μπαίνουν σε ένα κτίριο της πόλης της Γάζας.

Χάθηκε η «Λευκή επιταγή»
Με τουλάχιστον 22.000 Παλαιστίνιους να σφαγιάζονται στη Γάζα, το Ισραήλ έχασε τη «Λευκή επιταγή» του από τους δυτικούς συμμάχους, δήλωσε ο Adel Abdel Ghafar (Άμπντελ Γκαφάρ),  ανώτερος συνεργάτης του Συμβουλίου Μέσης Ανατολής για Παγκόσμιες Υποθέσεις., «Καθώς σκηνές σφαγής, εκτοπισμένων πληθυσμών, νεκρών παιδιών και πείνας γεμίζουν τις οθόνες μας, η παλίρροια αλλάζει πραγματικά», είπε στο Al Jazeera, προσθέτοντας ότι μαζικές διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ασκήσει πίεση στους πολιτικούς, με ορισμένους σε Ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο να αλλάζουν την ρητορική τους για τη Γάζα και να ζητούν κατάπαυση του πυρός, κάτι που το Ισραήλ έχει απορρίψει κατηγορηματικά., «Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθούμε την πολιτική των ΗΠΑ, δεδομένου ότι αυτή είναι μια εκλογική χρονιά και η δημοκοπική επιρροή του [προέδρου των ΗΠΑ Τζο] Μπάιντεν είναι πεσμένη», είπε ο Άμπντελ Γκαφάρ. «Αυτό θα συνυπολογιστεί στον λογισμό του φέτος το νέο έτος».

  • Διαβάστε τo ρεπορτάζ του αραβόφωνο δικτύου Al Jazeeraμε τίτλο «Israel maintains onslaught as Gaza death toll tops 22,000» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.