Φατίχ Τερίμ: Αυτές είναι οι απολαβές του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού – Tο οικονομικό σκάνδαλο «Fatih Terim Fund» στην Τουρκία

0

Τα ΜΜΕ της Τουρκίας επιμένουν ότι η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Φατίχ Τερίμ κλείστηκε με… fast track διαδικασίες, δεδομένου ότι το οικονομικό δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ιδιοκτήτη των “πράσινων” με τον Τούρκο τεχνικό.
Και αυτό ακούγεται λογικό γιατί ο «Αυτοκράτορας», πραγματικά ξέρει τι έχει από χρήματα και αφού στα 70 του πια, βγαίνοντας από τα σύνορα της Τουρκίας και από την comfort zone της Γαλατασαράι (που δεν ήταν καθόλου τέτοια, ζώνη ασφάλειας δηλαδή, στην τελευταία του θητεία) για μόλις δεύτερη φορά πριν το προ εικοσαετίας παρουσία του στο καμπιονάτο, το τελευταίο που μπορεί να του προσφερθεί ως δέλεαρ είναι το οικονομικό.
Έτσι κι αλλιώς ο Τερίμ θα έχει απολαβές ανάλογες με αυτές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μιας και Σέρβος αμειβόταν με ένα ποσό κοντά στις 900 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι καθαρές απολαβές του “αυτοκράτορα” αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο στη συμφωνία έχουν προβλεφθεί υψηλά μπόνους για την κατάκτηση πρωταθλήματος, κυπέλλου, αλλά και για την πορεία στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Το συμβόλαιο Φατίχ Τερίμ με τον Παναθηναϊκό
Παρουσία και της δικηγόρου του Τερίμ, διευθετήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τη συνεργασία που θα έχει διάρκεια 1,5 έτους, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του θα φτάνουν “καθαρά” το 1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα έχουν προβλεφθεί και υψηλά μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου ή μίας “μεγάλης” πορείας του “τριφυλλιού” σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.
Τα τουρκικά ΜΜΕ μάλιστα έφεραν το απόγευμα της Τετάρτης (27/12) στο προσκήνιο όλες τις λεπτομέρειες γύρω από τη σύμβαση του πολύπειρου τεχνικού με τον Παναθηναϊκό.
Συγκεκριμένα:

  • Εφόσον ο Παναθηναϊκός κατακτήσει το πρωτάθλημα θα λάβει ως μπόνους 250.000 ευρώ.
  • Σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, θα λάβει πριμ 100.000 ευρώ.
  • Εάν ο Παναθηναϊκός παίξει σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσηςθα πληρωθεί 100.000 ευρώ, αν παίξει σε τελικό 200.000 ευρώ κι αν σηκώσει ευρωπαϊκό τρόπαιο 300.000 ευρώ.
  • Στις παροχές που προβλέπονται στο συμβόλαιο του Τερίμ, υπάρχουν ακόμα νοικιασμένο σπίτι, όχημα το οποίο θα υποδείξει το κλαμπ και 6 εισιτήρια πήγαινε-έλα για την Τουρκία.

Φατίχ Τερίμ: Το οικονομικό σκάνδαλο στην Τουρκία
Την ίδια ώρα, στην Τουρκία το θέμα με την πρόσληψη του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τα ΜΜΕ να ξεψαχνίζουν την υπόθεση και τα… παραλειπόμενα.
Το όνομα του Φατίχ Τερίμ ενεπλάκη πρόσφατα σε σκάνδαλο με “πυραμίδα” στην Τουρκία. Πρωταγωνιστής του σκανδάλου είναι ο Σετζίλ Ερζάν (Seçil Erzan), πρώην διευθυντής καταστήματος της τράπεζας Denizbank Levent, πρόσωπο που φέρεται να διαχειριζόταν τα οικονομικά του Τούρκου προπονητή.
Ο Ερτζάν φέρεται να εξαπάτησε δεκάδες ανθρώπους – ανάμεσά τους πρώην ποδοσφαιριστές όπως ο Αρντά Τουράν (Arda Turan) και Σελτζούκ Ινάν (Selçuk İnan), χρησιμοποιώντας το όνομα του Τερίμ, προκειμένου να προσελκύσει “επενδυτές” για ένα σχήμα, που υποσχόταν αποδόσεις έως και 40% τον μήνα.
Τα θύματα έλαβαν απλά χειρόγραφες αποδείξεις για τη συμμετοχή τους, σε απάτη τύπου “πυραμίδας”.
Η υπόθεση έχει περάσει στην τουρκική δικαιοσύνη, με τη σχετική δίκη να έχει ξεκινήσει τον περασμένο Νοέμβριο.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το σκάνδαλο φέρει το όνομα «Fatih Terim Fund», ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν κατηγορείται για κάτι και δεν αποτελεί μέρος της δίκης.
Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ του τούρκικου ειδησεογραφικό τηλεοπτικού  καναλιού NTV με τίτλο «Futbolcuların adının geçtiği dolandırıcılık olayı hakkında ne biliyoruz? | Seçil Erzan davası»

Share.

Comments are closed.