Μαύρη Θάλασσα: Ελληνόκτητο το πλοίο που έπεσε σε ρώσικη νάρκη – Οι δυο Έλληνες ναυτικοί του ελαφρά τραυματίες

0

Ελληνόκτητο είναι το πλοίο που έπεσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ έπλεε προς το λιμάνι Ισμαήλ του Δούναβη στην Νότια Ουκρανία για να φορτώσει σιτηρά.

Αυτό αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ επικαλούμενο πληροφορίες από την ουκρανική πλευρά, σύμφωνα με τις οποίες το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά κινδύνευσε να βυθιστεί όταν χτυπήθηκε χθες το πρωί (27/12) από ρωσική νάρκη κοντά στην πρύμνη του, η οποία ανασηκώθηκε από τη σφοδρότητα της έκρηξης. Η γρήγορη επέμβαση του καπετάνιου απέτρεψε τη βύθιση του, κατά τις ίδιες πληροφορίες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο πλοίο Vyssos χωρητικότητας 8.800-dwt (κατασκευής 2007), ενώ τραυματίστηκαν δύο μέλη του πληρώματος.
Σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας στα μέλη του πληρώματος του πλοίου περιλαμβάνεται ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος που είναι Έλληνες και έχουν τραυματιστεί πολύ ελαφρά.
Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει πάντως ότι οι δύο ναυτικοί ζαλίστηκαν και έπεσαν στο πλοίο. Συνήλθαν αμέσως και δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την υγεία τους.
Πληροφορίες από το Ουκρανικό κανάλι telegram κάνουν λόγο για μικρής έκτασης φωτιά και ρήγμα που προκλήθηκε στο πλοίο χωρίς ωστόσο η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί.

Share.

Comments are closed.