Categories: Κοινωνία

Η νέα οργανωτική δομή της παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι» της Κρίστης Αγαπητού

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη μηνιαία συνάντηση εργασίας της δημοτικής μας παράταξης «Αγαπάμε το Χαλάνδρι», επικεφαλής την οποίας είναι η Κρίστη Αγαπητού,  με επίκεντρο την οργανωτική δομή της παράταξης. Πρακτικό ζητούμενο αποτελεί ο συγχρονισμός ατόμων και (εσωτερικών) ομάδων που θα ενσωματώνει αρμονικά τους ατομικούς ρόλους με τη συνολική παραταξιακή πρακτική και στόχευση.
Διακριτή είναι η ομάδα των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων (Κώστας Αγγελής, Θάνος Τσιαμπάς, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Χρήστος Κιάκος, Ρούλα Αλεξανδρή και Γιάννης Κουράσης) που αποτελεί την ουσιαστική προμετωπίδα της παράταξης εκ της θεσμικής θέσης.
Σε σχέση με τον εσωτερικό μετασχηματισμό, κεντρικό στόχο αποτελεί η αξιοποίηση του συνόλου του στελεχιακού παραταξιακού δυναμικού που περιλαμβάνει εξαιρετικούς χαλανδραίους συμπολίτες μας.
Η κ. Αγαπητού παρουσίασε τις πρώτες θέσεις ευθύνης, καθώς και τα αντίστοιχα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την οργανωτική δομή.

Συγκεκριμένα η  νέα θέση που εισάγεται είναι του γενικού Συντονιστή και Υπεύθυνου για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και την Επικοινωνία της παράταξης.
Ο ρόλος του περιλαμβάνει:

  • Την εισήγηση για τον στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης και την ορθή της υλοποίηση.
  • Τον συντονισμό των Ομάδων Εργασίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις.
  • Τον σχεδιασμό της επικοινωνιακής πολιτικής της παράταξης και την ουσιαστική της εφαρμογή.

Τη θέση αναλαμβάνει ο Γιώργος Θέος, (δημοτικός σύμβουλος 2019-2023), πολιτικό πρόσωπο με το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα στα κοινά του Χαλανδρίου, σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας και ανθρώπινου δυναμικού, πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος

Η Υπεύθυνη Οργανωτικής Διαχείρισης, με την Ομάδα Υποστήριξης, ουσιαστικά (συνεχίζει να) λειτουργεί τον λειτουργικό (operational) τομέα της παράταξης, όπως ακριβώς αποτυπώθηκε με απόλυτη επιτυχία, προεκλογικά. Τη θέση αναλαμβάνει η Βασιλική Αρβανιτοπούλου, διακεκριμένο στέλεχος με μακρά εμπειρία στη Διοικητική Οργάνωση, που η συνεισφορά της προεκλογικά διασφαλίζει την επιτυχή συνέχεια του μοντέλου διοίκησης. 

Σε σχέση με τις Ομάδες Εργασίας, ορίζονται οι εξής πρώτοι τομεάρχες Έργου.

  • Τομεάρχης Οικονομικής & Λογιστικής Λειτουργίας του Δήμου ορίζεται η Αρετή Γαβριηλίδη (μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Δημόσια Διοίκηση με κατεύθυνση στη Γενική Διοίκηση), στέλεχος με συνολική υπηρεσία 33 ετών στον Δήμο Χαλανδρίου (2014-2021: Προϊσταμένη του Τμήματος Εισπράξεων και Πληρωμών της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης).
  • Τομεάρχης Έργων Πόλης και Υποδομών ορίζεται ο Μάνος Δωρής, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (μεταπτυχιακές σπουδές στην Οργάνωση και Διοίκηση Δημόσιων Οργανισμών & Επιχειρήσεων), στέλεχος με εμπειρία σε μεγάλα τεχνικά και κατασκευαστικά έργα και σε θέσεις ευθύνης στις ΣΤΑ.ΣΥ και στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ Α.).
  • Τομεάρχης Πολιτισμού και Πολιτιστικών Δράσεων της πόλης ορίζεται ο Γιώργος Μητρόπουλος, στενός συνεργάτης του Μάνου Χατζιδάκι. Μεταξύ άλλων, παραγωγός και οργανωτικό στέλεχος στο Τρίτο και στο Δεύτερο Πρόγραμμα για πάνω από 30 χρόνια (μέχρι το 2013), εμπνευστής εμβληματικών πρωτοβουλιών στα μουσικά δρώμενα του τόπου και ιδρυτής του σημαντικού ραδιοφώνου “Μεταδεύτερο”.

«O μετασχηματισμός της παράταξης σε ένα σύγχρονο πολιτικό οργανισμό, με ευέλικτη δομή και διαδικασίες, προχωράει με ουσιαστικά βήματα. Εύχομαι “καλή επιτυχία” στα πρόσωπα που κλήθηκαν να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους και θέσεις ευθύνης. Είναι πρόσωπα της απόλυτης επιλογής και εμπιστοσύνης μου. Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη της παράταξης που στελεχώνουν τις Ομάδες Εργασίας αφού αποτελούν την ψυχή της παράταξης», δήλωσε η Κρίστη Αγαπητού.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία & παραβατικότητα στο Αγρίνιο

Το Σχολικό Δίκτυο Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (Σ.Δ.Ε.Υ.) του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Αγρινίου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ.) το…

2 ώρες ago

Cine ΑΡΓΩ: Πέμπτη 23/5 προβολή του ντοκιμαντέρ “ΕΜΠΡΟΣ: ένα ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο”

Σε κάθε δραστηριότητα που γίνεται θεσμός υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που αξίζουν λίγο παραπάνω, που…

2 ώρες ago

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραΐσι και η συνοδεία του – Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιραν [Φωτο]

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, με τα ιρανικά…

3 ώρες ago

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πρόεδρο του Ιράν Ραΐσι συνετρίβη Σε εξέλιξη οι έρευνες για επιζώντες

Το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi) και τον υπουργό Εξωτερικών…

16 ώρες ago

Εξετάσεις PISA: Στάση εργασίας κήρυξε η ΔΟΕ την Τετάρτη 22/05/2024, με στόχο την ακύρωση της υλοποίησης αυτών των εξετάσεων

Η Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) με ανακοίνωσή της αναλύει τους λόγους για τους οποίους είναι…

1 ημέρα ago

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

1 ημέρα ago