Βόλος: Μήνυση από τους γονείς και ΕΔΕ στο σχολείο για το αδιανόητο bullying στον 7χρονο από μαθητή δημοτικού

0

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του 7χρονου αγοριού που υπέστη bullying από μεγαλύτερο μαθητή σε Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ιωνίας του Βόλου και ήδη διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, ενώ έχει ενημερωθεί και ο Εισαγγελέας.
Επιπλέον το περιστατικό διερευνάται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σύσκεψη παρουσία του Προϊσταμένου Α’θμιας Εκπαίδευσης Γιώργου Πολύζου, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Πολύζος, δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 7χρονος δέχθηκε εξοργιστικό bullying από μεγαλύτερο συμμαθητή του. Συγκεκριμένα ο μεγαλύτερο μαθητής κατέβασε το παντελόνι του καταμεσής του προαυλίου, μπροστά από τον ιστό της σημαίας σε ώρα διαλείμματος και ζωγράφισε τα σήματα της τρίλιζας, στα οπίσθιά του.
Όπως ανέφερε η μητέρα του 7χρονου, δεν ήταν η πρώτη φορά που το παιδί της έπεσε θύμα bullying μέσα στο ίδιο το σχολείο. Άλλη μία φορά, ομάδα πέντε μαθητών μεγαλύτερης τάξης φέρονται να επιτέθηκαν σε δύο πρωτάκια, εκ των οποίων το ένα ήταν ο γιος της, την προηγούμενη εβδομάδα ανακάλυψε ίχνη από αυτοκόλλητο στα οπίσθιά του.
«Αύριο μαμά φοβάμαι να πάω στο σχολείο», φαίνεται να είπε, συμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα taxydromos.gr, ο 7χρονος στη μητέρα του όταν προχθές το απόγευμα της αποκάλυψε τι είχε συμβεί. «Μην φοβάσαι θα είμαι δίπλα σου και θα σε προστατεύω», τον καθησύχασε εκείνη.

Χθες, μετά την καταγγελία, η ίδια υποστήριξε ότι το παιδί της βγήκε κλαίγοντας από το σχολείο, όταν υπέδειξε τον φερόμενο ως θύτη. «Φοβάμαι μαμά, δεν με πιστεύει κανένας», φέρεται να της είπε, όπως περιγράφει η ίδια. Μάλιστα το παιδί δεν παρέμεινε χθες στο σχολείο για μάθημα, με τους γονείς του, να το παίρνουν μαζί τους, αποχωρώντας από τη σχολική μονάδα.

«Για την καταγγελία ενημερωθήκαμε μέσω γονέων στην ομάδα που διατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα για να μάθουμε κι εμείς τι έχει συμβεί», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου.

«Είναι πρωτόγνωρο το περιστατικό και κυρίως για μαθητές ηλικίας δημοτικού σχολείου. Κι άλλες φορές επικοινωνούν μαζί μας γονείς και καταγγέλλουν περιστατικά λεκτικής ή σωματικής βίας, αφορούν όμως σε μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας», σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Βόλου, Αντώνης Μπέκος.

«Το συμβάν θα πρέπει να διερευνηθεί με διακριτικότητα και διαφάνεια. Μιλάμε για παιδικές ψυχές. Το bullying είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο που έχει μεταφερθεί στις σχολικές μονάδες. Δυστυχώς πλέον ακουμπά και σε πολύ μικρές ηλικίες. Αυτό που οφείλουμε όλοι είναι να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία και τα προαύλια είναι ασφαλή για τα παιδιά μας», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλης Μούσιος.

Share.

Comments are closed.