Συνελήφθη 18χρονος για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού – Ομολόγησε ότι πέταξε τη φωτοβολίδα

0

Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στου Ρέντη, ο οποίος πέταξε την φωτοβολίδα που χτύπησε και τραυμάτισε σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικόΠρόκειται για έναν 18χρονο Έλληνα που φέρεται να έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του.
Τη σύλληψη έκαναν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους. Ο δεκαοκτάχρονος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων και παραδέχτηκε ότι εκείνος έριξε την φωτοβολίδα , η οποία προσέκρουσε στο έδαφος και με ανοδική πορεία χτύπησε στον μηρό τον αστυνομικό.
Είναι σεσημασμένος για οπαδική βία και είπε ότι είδε τον αστυνομικό να πέφτει. Όπως είναι ήδη γνωστό, τη νύχτα των επεισοδίων οι χούλιγκαν έριξαν πάνω από 10 φωτοβολίδες – μία εκ των οποίων χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 18χρονος
Τις λεπτομέρειες του περιστατικού με τον τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη περιέγραψε στους αστυνομικούς ο 18χρονος που συνελήφθη.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο συλληφθείς, υπήρχε πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.
Κάποια στιγμή, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο 18χρονος, τους ενημέρωσαν να βγουν έξω από το γυμναστήριο, όπως και έκαναν. Στη συνέχεια προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς, ενώ στον ίδιο έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα και του έδειξαν πώς να την ενεργοποιήσει.
Όταν την ενεργοποίησε, όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, την εκσφενδόνισε αμέσως και στη συνέχεια την είδε να χτυπάει στο έδαφος και λίγο μετά τον αστυνομικό να γονατίζει.
Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. από του υπουργό Γιάννη Οικονόμου
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με ανάρτησή του Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζει τα συγχαρητήριά του προς την ΕΛ.ΑΣ. για το οργανωμένο σχέδιο και την άψογη μεθοδικότητα και στέλνει τις ευχές του στον τραυματία αστυνομικό που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο.
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Οικονόμου
«
Συγχαρητήρια στην @hellenicpolice, που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.
Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.
Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο
».

Share.

Comments are closed.