«Προδίδει» η UEFA τις κυβερνητικές αποφάσεις για την οπαδική βία; – Η αντίδραση του Αλαφούζου

0

Η UEFA με επιστολή της προς τις αντίπαλες ομάδες του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τις ενημερώνει ότι οι αγώνες την Πέμπτης (14/12), πιθανότητα να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.
Συγκεκριμένα, στο ανεπίσημο σημείωμα που έλαβαν Ελσίνκι, Μακάμπι Χάιφα και ΜπάτσκαΤόπολα, επισημαίνεται η πιθανότητα τα παιχνίδια να διεξαχθούν χωρίς οπαδούς, λόγω των σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη, που προκάλεσαν τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, η κατάσταση του οποίου παραμένει κρίσιμη.
Νωρίτερα, ο Γιάννης Αλαφούζος αντέδρασε με αιχμηρό σχόλιο στην πιθανότητα να γίνουν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Πέμπτης χωρίς κόσμο, ή το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που εξετάζει μεταξύ άλλων η κυβέρνηση, η οποία αύριο θα προβεί σε ανακοινώσεις.
Μάλιστα, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοινοποίησε τη σχετική ενημέρωση της UEFA, σχολιάζοντας στον λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter): «Ντροπή…».


Εάν τελικά ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών, η κυβέρνηση απειλεί να τινάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο στον αέρα, δεδομένης της οικονομικής ζημίας των ομάδων, αφού και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια σημειώνονται sold out.

Η ενημέρωση της UEFA
«Καθώς οι ομάδες σας παίζουν στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδα, θα ήθελα να σας ενημερώσω για ένα πιθανό ζήτημα. Ίσως έχετε δει στις ειδήσεις, ότι έγιναν σοβαρά επεισόδια με χούλιγκαν σε αγώνα βόλεϊ και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά.
Ως αποτέλεσμα, αντιλαμβανόμαστε ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται να διατάξει όλα τα παιχνίδια στην Ελλάδα να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν θα εφαρμόσουν αυτό το μέτρο και στα διεθνή παιχνίδια. Θα έχουμε καθαρή εικόνα για το θέμα αύριο και θα σας ενημερώσουμε σχετικά
», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της UEFA.

Share.

Comments are closed.