Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία – Τα πιθανά σενάρια

0

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις θα γίνουν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, τη Δευτέρα, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Έως τότε δεν θα υπάρξει καμία ανακοίνωση.
Από χθες το απόγευμα, ωστόσο, οι πληροφορίες έφεραν τον πρωθυπουργό ιδιαίτερα εκνευρισμένο με το τελευταίο περιστατικό οπαδικής βίας και αποφασισμένο να προχωρήσει στη λήψη σκληρών μέτρων. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης εξετάζει τα εξής σενάρια :

  • Nα μπει «λουκέτο» σε όλες τις εκδηλώσεις του επαγγελματικού αθλητισμού (ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.λπ.) μέχρι νεωτέρας, με στόχο όλοι οι υπεύθυνοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την πάταξη της οπαδικής βίας
  • διεξαχθούν οι αγώνες χωρίς φιλάθλους
  • Να μπει λουκέτο στους Συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών
  • Επίσης τέθηκε στη σύσκεψη η ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου για παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών, κάτι που ζητούν και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών

Μαρινάκης: Όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή
Την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης στην οικογένεια του αστυνομικού, που δίνει μάχη για τη ζωή του, «γιατί βρέθηκε στο σημείο που όφειλε να είναι για να προστατεύσει όλους εμάς τους υπόλοιπους», εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλεϊ ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», επισήμανε στον ΣΚΑΪ.
«Αντιλαμβανόμαστε την οργή και δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Θανάσης Γλαβίνας – ΠΑΣΟΚ: Στο ίδιο έργο θεατές, αποτυχία της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην οπαδική βία
Καλεσμένος στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6» της ΕΡΤ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασιμάτη ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.
Με αφορμή το νέο περιστατικό αθλητικής βίας στου Ρέντη, ο Θ. Γλαβίνας, αφού ευχήθηκε ο τραυματίας αστυνομικός να ξεπεράσει τον κίνδυνο, υπογράμμισε πως «η Κυβέρνηση έχει αποτύχει, καθώς είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, με τη βία να είναι διάχυτη σε όλο το φάσμα της κοινωνίας μας. Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα μπορούσε να είναι ορόσημο αλλαγής, αλλά βλέπουμε ότι τα επεισόδια συνεχίζονται. Επομένως, το αυστηροποιημένο πλαίσιο που υπάρχει, φαίνεται πως δεν αρκεί».
Έκανε λόγο για ανάγκη διάλυσης του «πυρήνα του οργανωμένου εγκλήματος το οποίο, υπό τη σκέπη μίας ομάδας και μίας υποτιθέμενης αγάπης για αυτήν, εξελίσσεται σε κάτι πολύ δυσάρεστο για την ελληνική κοινωνία» και τόνισε:

«Η άποψή μας είναι ότι πρέπει οι ανακρίσεις να πάνε πολύ βαθιά, να πιαστούν τα μεγάλα κεφάλια που όπως φαίνεται διευθύνουν όλες αυτές τις οργανώσεις και οι ομάδες να συμβάλουν σε αυτό με καθοριστικό τρόπο. Καμία ανοχή, πολύ σκληρά μέτρα και καλλιέργεια σωστής παιδείας και ευγενούς άμιλλας στον Αθλητισμό στις νεότερες γενιές. Είναι διαφορετικά πια τα αίτια της βίας και δεν σχετίζονται με τη διεξαγωγή ή την έκβαση αθλητικών αγώνων. Πρέπει να κόψουμε αυτόν τον ομφάλιο λώρο».
Πρότεινε, παράλληλα, όλα αυτά «να συζητηθούν με διακομματικό τρόπο, ίσως με μία επιτροπή στη Βουλή που πολλές φορές θεωρούμε ότι έχει τυπικό χαρακτήρα, ωστόσο μπορεί να αποτελέσει μία λύση».

Share.

Comments are closed.